Places logo
Menu

De consument wil video & authentieke journalistiek

De consument wil video & authentieke journalistiek

In een complexe en snel veranderende wereld gaan mensen op zoek naar houvast. Authenticiteit dient als baken van vertrouwen en geeft indicatie of iets wel of niet deugt. Van bedrijven wordt ook verwacht dat zij zich niet anders voordoen dan hoe ze echt zijn. Laat als bedrijf duidelijk zien dat je een goede missie en visie hebt, waar je je ook aan houdt. Vergeleken met andere generaties zijn de consumenten van tegenwoordig kritischer en herkennen snel wanneer informatie niet deugt. Daarom is 2019 het jaar van echte en waarachtige mensen met authentieke journalistiek. In dit artikel bespreken we een trend van 2019: video & authenticiteit.

Wat is authenticiteit

Authenticiteit wordt gedefinieerd als 'echtheid'. Zo identificeren ook consumenten zich met een merk vanwege de echtheid ervan. Vloggers inspireren honderdduizenden volgers met informele communicatie over merken. In vlogs is niet alles kort, bondig en foutloos. Er is ruimte voor nuance en fouten. De emoties en echtheid van de video is waar volgers zich mee identificeren. Deze persoonlijke communicatie wordt als authentiek gezien door klanten en gaat verder dan alleen het gebruik van een voornaam. Het gaat er voor klanten vooral om dat ze er niet later achter komen dat je toch anders in elkaar zit dan je je voordoet.

Perfect is uit, echt is in

Gelikte marketing uitingen zijn niet meer van deze tijd. We willen gewone mensen zien waar we ons mee kunnen identificeren. Specialisten die hun kennis delen, niet perfect maar wel echt en sympathiek. De jongere generatie gebruikt 'Snapchat' al jaren om hun ongefilterde 'ik' te vertonen aan leeftijdsgenoten. Bovendien maakt 'Instagram Stories' ook een opmars waarbij simpele korte filmpjes gedeeld kunnen worden. Als je jouw verhaal, jouw observaties, passies en vakkennis laat doorschemeren in de uitingen van je merk, maak je het dus persoonlijker en 'echt'.

Video & Stories

In 2019 worden video's en stories nog populairder. Twee contentvormen waarbij authenticiteit centraal staat. Video's zijn enorm populair en YouTube gaat een grotere rol spelen bij je vindbaarheid. Het videoplatform is eigendom van Google en video's worden daardoor steeds vaker getoond in de zoekresultaten. Je eigen YouTube-kanaal beginnen en vervolgens delen op social media is waardevol voor je vindbaarheid. Bovendien gaan Instagram Stories in 2019 de tijdlijnen overnemen. Ze zijn snel en gemakkelijk te maken op je smartphone en zorgen dat je klanten verbonden blijven met je merk. Er is geen tijd voor gladde praatjes, het zijn normale simpele montages. Korte momenten die je in real-life ook zou vertellen aan vrienden, maar over een maand weer vergeten bent.

Opkomst authentieke niet-perfecte video

Sinds de economische crisis gaan Overheid, bedrijfsleven en traditionele instanties door een vertrouwenscrisis. Door fake-news worden geloofwaardigheid en betrouwbaarheid belangrijker. Bovendien heeft iedereen tegenwoordig beschikking over een goede camera in z'n broekzak. Je verhaal vertellen is makkelijker dan ooit. Stories en video's gaan daarom in 2019 een grote vlucht nemen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!