Places logo
Menu

Dag van de Tandarts: praktijken uitstekend bereikbaar

Dag van de Tandarts: praktijken uitstekend bereikbaar

Weinig mensen zien een tripje naar de tandarts als een leuke tijdsbesteding, maar de beste man of vrouw houdt natuurlijk wel het gebit schoon. Daarom wordt deze professie op 6 maart even extra in het zonnetje gezet. Maar hoe goed wordt er in deze branche de telefoon opgenomen? Telefoonboek.nl poetste de database door en zocht het voor u uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 10.428 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Tandarts'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 534 van de 4983 praktijken het geval, hetgeen neerkomt op 5,1% van de gevallen. Dat betekent dat 94,9% van de gevallen weinig tot geen klachten krijgt over de telefonische bereikbaarheid.

Uitschieters

Onder de 534 praktijken die meer dan drie keer niet bereikbaar waren vallen weinig echt grote uitschieters: slechts vijf praktijken kregen meer dan 20 klachten. Wel valt er op dat nummers één en twee van de slechtst bereikbare praktijken twee orthodontistenpraktijken zijn: een praktijk uit Goes nam 68 keer de telefoon niet, een praktijk uit Vleuten 32 keer.

Provincie

Wanneer deze cijfers worden afgezet tegenover het aantal gevestigde banken per provincie, valt op dat Zeeuwse tandartsen relatief gezien het slechtst bereikbaar zijn. In Zeeland nam 11,4% van de tandartsen meer dan drie keer de telefoon niet op. In Utrecht is de bereikbaarheid het best, daar werd bij slechts 3,7% meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd.

Logisch

De goede bereikbaarheidscijfers van tandartsen komen niet uit de lucht vallen, denkt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "De meeste praktijken maken gebruik van een balie-assistente die de telefoon bemant, waardoor zij weinig telefoontjes missen. Logisch ook, aangezien het maken van een afspraak bij de meeste praktijken nog steeds per telefoon gaat."

Percentage slecht bereikbare tandartsen per provincie

Zeeland 11,4%

Drenthe 8,5%

Flevoland 7,5%

Overijssel 7,4%

Friesland 6,7%

Zuid-Holland 6,6%

Limburg 5,8%

Noord-Brabant 5,5%

Groningen 5,5%

Gelderland 5%

Noord-Holland 3,8%

Utrecht 3,7%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!