Places logo
Menu

Chocolaterieën niet voorbereid op Pasen

Chocolaterieën niet voorbereid op Pasen

Een Paasbestelling doen bij een chocolaterie lijkt lastig te zijn. Maar liefst 81,6% is telefonisch onbereikbaar. Dit blijkt uit een onderzoek van Telefoonboek.nl naar de telefonische bereikbaarheid van chocolaterieën voor Pasen.

Klantbeoordelingen

Op Telefoonboek.nl staan alle Nederlandse chocolaterieën vermeld en bezoekers kunnen hier aangeven of ze de betreffende bedrijven telefonisch hebben kunnen bereiken. Bij maar liefst 81,6% is aangegeven dat deze één of meerdere keren telefonisch niet bereikbaar zijn geweest in de periode voor Pasen.

"Pasen is één van de piekmomenten van het jaar voor deze bedrijven. Logisch dat medewerkers vanwege drukte in de winkel niet altijd de telefoon aan kunnen nemen", aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl. "Het helpen van klanten in de zaak heeft veelal voorrang op binnenkomende telefoontjes. Deze bellers zijn echter ook klanten die geholpen willen worden."

Bestelling bij concurrent

De telefonische onbereikbaarheid van deze bedrijven blijft niet zonder directe gevolgen. Joost: "Uit ander onderzoek blijkt dat één op de vier bij geen gehoor direct overstapt naar een concurrent. Hierdoor lopen de onbereikbare chocolaterieën een aardig aantal potentiële klanten mis, ook tijdens een piekmoment als Pasen."

Ook tijdens piekmomenten als Pasen lopen chocolaterieën omzet mis door telefonische onbereikbaarheid.Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 6,6 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. In de periode mei tot en met december 2012 hebben ruim 19.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!