Places logo
Menu

Chatbots: uw virtuele gesprekspartner

Chatbots: uw virtuele gesprekspartner

Chatbots, virtual assistants, chat robots of virtual agents, kortweg een geautomatiseerde gesprekspartner. Chatbots zijn al te vinden op diverse internetwebsites, en messengernetwerken zoals MSN, Skype, en Google Talk. Een bezoeker van een website kan met een chatbot een gesprek voeren, door middel van vragen te typen die de chatbot vervolgens beantwoordt. Places.nl vertelt u in deze blog meer over de nieuwe wereld van de chatbots.

Uw virtuele gesprekspartner

Een chatbot vergoot de bekendheid van uw bedrijf, merk of product. Ook vergoot het de interactie met uw klanten omdat de bezoeker op een persoonlijke en interactieve manier geholpen wordt. Omdat dit in een virtueel gesprek gebeurt, krijgt uw klant direct een antwoord. Een klant kan gericht vragen stellen over producten of services van uw bedrijf. Ook geven bots antwoord op bijvoorbeeld het weer of de huidige situatie op de weg. Uniek aan de bots zijn de gerichte antwoorden die ze kunnen geven. Doordat deze vragen zo specifiek zijn kan de bot direct over gaan in actie. Zo kunnen ze pizza of schoenen bestellen, specifieke recepten geven of meldingen doen van verzendingen.

Bots zijn de nieuwe apps

Het aantal apps dat we gebruiken loopt al enige tijd terug. Dit komt door het grote aanbod, klanten weten niet meer wat ze moeten kiezen. Ook voor de aanbieders is het lastig omdat er al zoveel aanbod is. Chatten blijft daarentegen groeien. Zo verstuurt maar liefst 97% van de smartphonebezitters tekstberichten en spenderen we zelfs meer tijd aan messagingapps dan aan sociale netwerken. Het is daarom niet onverstandig om als bedrijf met klanten in contact te komen via Whatsapp of Facebook Messenger.

Wilt u meer informatie hoe u uw website interactiever kunt maken, neem dan contact op met het team van Places Websites. U kunt ons ook bereiken via 024 - 3555 299, wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden om uw website optimaal in te zetten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!