Cafés telefonisch goed bereikbaarCafés telefonisch goed bereikbaar

Opwarmen na een winters dagje uit, lunchen met je collega"s of gewoon een ouderwets avondje kroegpraat? De vele cafés die Nederland rijk is worden in alle soorten en maten gevonden door het hongerige of dorstige publiek. Soms kan het handig zijn een reservering te maken: zeker wanneer het gaat om grote groepen of speciale dieetwensen. Bij veel grand cafés en lunchrooms kan dit al online, maar vaak is de telefoon, vooral in de bruine kroegjes, nog het eerste contactmiddel in deze branche. Telefoonboek.nl zocht uit hoe goed de Nederlandse cafés per telefoon te bereiken zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 12.846 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Café'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 569 van de 12.846 cafés het geval, hetgeen neerkomt op 4,4% van de gevallen. Dat betekent dat 95,6% van de onderzochte telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van cafés per provincie, valt op dat de bereikbaarheidscijfers nogal fluctueren per provincie. Zo was in Drenthe slechts 2,7% van de onderzochte cafés drie keer of vaker niet bereikbaar, terwijl de score in Limburg met 8% een stuk hoger uitviel. Het café met de meeste gemiste oproepen is het Kleine Cooldown Café te Amsterdam, bekend van het gelijknamige muziek duo: de geboorteplaats van het hitje "Hey Baby" nam 40 keer de telefoon niet op.

Drukke momenten

Over het algemeen kunnen cafés prima bereikbaarheidscijfers overleggen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Knap dat deze branche weinig klachten krijgt. Op sommige tijdstippen kan het wel eens "pieken" in de horeca. Op zo'n moment zit ineens de hele zaak vol. Dan kan het opnemen van de telefoon er nog wel eens bij inschieten."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Drenthe 2,7

Zeeland 4,0

Overijssel 4,2

Groningen 4,2

Utrecht 4,4

Noord-Holland 4,8

Friesland 4,9

Noord-Brabant 4,9

Zuid-Holland 5,2

Flevoland 5,6

Gelderland 5,9

Limburg 8,0


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek