Places logo
Menu

BYOD-regeling: Bring Your Own Device

BYOD-regeling: Bring Your Own Device

Een timmerman krijgt geen hamer en zaag van zijn werkgever, maar een vergoeding om dit zelf aan te schaffen. Een schilder mag zelf op pad gaan om voor een bepaald budget zijn schildersspullen aan te schaffen. Maar waarom? Wanneer je zelf je gereedschap uit mag zoeken, kies je het gereedschap waar je tevreden over bent en volgens jou het beste mee kunt werken. Door uw medewerkers de ruimte te bieden om zelf hun eigen benodigdheden aan te schaffen komt dit ten goede van de kwaliteit en kwantiteit van het werk. Deze aanpak wordt ook wel de BYOD-regeling genoemd. Maar wat houdt dit precies in? Places.nlvertelt het u in deze blog.

Bring Your Own Device (BYOD)

De BYOD-regeling staat voor Bring Your Own Device. Binnen deze regeling kiezen werknemers zelf, tot op bepaalde hoogte, de apparatuur waarmee zij werken. De leidinggevende focust zich vervolgens op de resultaten van het werk en niet op de attributen waarmee het werk uitgevoerd wordt. Zo zijn veel ambtenaren bijvoorbeeld vrij om hun privélaptop te gebruiken. De hardware die medewerkers bijvoorbeeld privé gebruiken is vaak beter ingesteld op de wensen en de eisen van de gebruiker. De hardware van de werkgever daarentegen, voldoet niet altijd aan de kwaliteit of de usability die de gebruiker wenst. BYOD verhoogt de tevredenheid van de medewerker. Om deze regeling succesvol toe te kunnen passen is het dan ook belangrijk dat iedere medewerker vanaf zijn eigen apparaat het netwerk van de organisatie kan bereiken.

Voor- en nadelen

De BYOD-regeling geeft de medewerker dus de mogelijkheid om helemaal te werken zoals hij of zij dat wil. Zo kan de privé MacBook mee naar kantoor genomen worden. Maar er kan ook gewoon via de vaste computer gewerkt worden wanneer er behoefte is aan een groot toetsenbord en groot beeldscherm. Een nadeel is weer dat bedrijfsgegevens op straat kunnen komen te liggen, omdat medewerkers niet in de gaten hebben wat de consequenties zijn van het onzorgvuldig omgaan met bepaalde informatie.

Het nieuwe werken met de Places Antwoordservice

BYOD gaat hand in hand met het nieuwe werken. Medewerkers krijgen steeds meer de vrijheid om hun werktijden en werkplek zelf te kiezen. Maar deze steeds flexibelere werkomgeving vraagt ook om een steeds flexibelere klantenservice. Het kan voorkomen dat u niet zelf uw klanten de hele dag telefonisch te woord kunt staan. Places biedt u met de Places Antwoordservice een effectieve oplossing om met deze flexibele en moderne werkomgeving en klantcontact momenten mee te gaan. Een getrainde medewerker neemt voor u de telefoon aan en laat een boodschap en contactgegevens voor u achter. Hierdoor vergroot u niet alleen uw service, maar belangrijker: u loopt geen potentiële klanten mis! Met de Places Antwoordservice is uw bedrijf namelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Bent u geïnteresseerd geraakt? Probeer dan nude Places Antwoordservice 30 dagen geheel gratis! Ook kunt u op ieder moment van de dag bellen naar 024-2031007 voor een voorbeeldgesprek. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met de Antwoordservice advieslijn via024-3506953. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!