Places logo
Menu

Breng uw bedrijf in beeld door visueel te denken

Breng uw bedrijf in beeld door visueel te denken

Het blijkt dat u maar 10% van wat u hoort onthoudt. Maar 20% procent van wat u leest en wel 80% van wat u doet onthoudt u ook. Hoort u dus een radioreclame, dan blijft hoogstwaarschijnlijk maar 10% van dit bericht hangen. Zo gaat dat ook met de klanten van uw bedrijf. Adverteren en contact leggen met uw klant gaat tegenwoordig vaak via beeld. Zo heeft u vast afbeeldingen op uw website en misschien wel een bedrijfsvideo als promotiemateriaal. Het 'beelddenken' of visueel denken wordt steeds populairder in de bedrijfswereld. In deze blog vertelt Places.nl u wat visueel denken precies inhoudt en welke voordelen het kan hebben voor uw bedrijf.

Het aangeboren voordeel van zien met ogen en verbeelding

Op een klein aantal na hebben wij als mens met onze ogen en verbeelding de mogelijkheid om te zien. Onze hersenen kunnen dit beeld snel omzetten in woorden en ideeën en deze delen met anderen. We hebben het dan over visueel denken. Ideeën omzetten in beelden en beelden als uitgangspunt nemen voor het ontwikkelen van ideeën. In de zakenwereld neemt het visueel denken een steeds grotere plaats in. Maar waarom is het zo effectief om beeld te gebruiken? En hoe zet u dat nou in? Hieronder vindt u de tips!

Visueel denken: het waarom en de tips

Visueel denken en het gebruik van beeld is ten eerste een krachtig middel omdat beeld meer zegt dan woorden. Moeilijk vakjargon is bijvoorbeeld te vatten in één duidelijk beeld en u kunt relaties en situaties eenvoudig weergeven. Hiervoor zijn dan geen lange lappen tekst nodig. Daarnaast is beeld universeel. Zowel een klant uit China als een klant uit Spanje begrijpt bijvoorbeeld precies wat u bedoeld met een getekende smiley. Ook maakt beeld vergelijken mogelijk. Heeft u een nieuwe design van een product op de markt gebracht? Zet een afbeelding van de oude versie en de nieuwe versie naast elkaar en de verschillen zijn meteen duidelijk. Tot slot zorgt beeld voor inspiratie en verbeelding. Uw creativiteit wordt geprikkeld waardoor goede ideeën, oplossingen of brainstormmomenten kunnen ontstaan.

Visueel denken op de werkvloer

Helpend kan zijn om tijdens vergaderingen gebruik te maken van een whiteboard. Kleine tekeningen of verbindingen van woorden kunnen voor verheldering en structuur zorgen. Mindmapping wordt daar bijvoorbeeld veel bij gebruikt. Ook het gebruik van korte filmfragmenten of informatieve stopmotionfilms zijn effectief gebleken.

Places Websites: het oog wil ook wat

Ook Places.nl werkt hard om de visuele mogelijkheden voor klanten te vergroten. Wist u dat u met een Places Website uw pagina naar eigen behoefte kunt aanpassen? Kleurenpatronen, logo's en afbeeldingen kunt u met een paar klikken op de knop veranderen en toevoegen. Ook biedt Telefoonboek.nl de mogelijkheid om uw bedrijfsvideo te promoten op Youtube. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via onze klantenservice op telefoonnummer 024 355299. Wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!