Places logo
Menu

Boost uw productiviteit

Boost uw productiviteit

Bron: www.intermediair.nl

De productiviteit op het werk kan op verschillende manieren verhoogd worden. Denk hierbij aan technische bevorderingen, een betere planning of een andere mindset. In bovenstaande infographic staan een aantal tips om uw productiviteit een boost te geven. In deze blog geeft Places.nl u de belangrijkste tips.

Technisch

Op technisch vlak zijn er verschillende handelingen die u kunt doen voor het boosten van uw productiviteit. Denk hierbij aan het gebruiken van sneltoetsen. Op deze manier kunt u snel schakelen tussen de programma's op uw computer. Zorg ook voor zo weinig mogelijk afleiding van radio of mobiel. Beantwoord u mobiel enkel bij noodgevallen.

Kleding

Ook aan de hand van uw kleding kunt u uw productiviteit verhogen. Draag kleding die gemaakt is van kwalitatief goede materialen. Kies voor stoffen die goed ademen en waar veel stretch in zit. Het dragen van een pak of colbert verhoogt ook de productiviteit. Nette kleding vergroot het zelfvertrouwen.

Valkuilen

Bedenk goed wat uw eindresultaat is en houd dit doel goed voor ogen. Een besluitvaardige houding werkt ook goed. Als u twijfelt, ga er dan vanuit dat u gelijk heeft. Als u moeite heeft met uw woorden op papier zetten, neem ze dan op.

Lichaam

Uw slaapgedrag is erg belangrijk voor de productiviteit. Zorg dus voor een goede nachtrust. Goed slapen is essentieel voor uw functioneren gedurende de dag en voor uw gezondheid. Slapen is net zo belangrijk als een goede voeding en voldoende lichaamsbeweging. Mocht uw energie level laag zijn gedurende de dag, ga dan even liggen. Op deze manier houdt u uw energie niveau hoog. Natuurlijk is het afhankelijk van uw baan en werkgever of dit mogelijk is. Zorg dat u powernaps neemt die niet langer dan 10 minuten duren. Op deze manier komt u niet in uw diepe slaap terecht en wordt u niet suf. Naast powernaps, een goed bed, en een avondritme zijn er nog verschillende tips voor een goede nachtrust.

Planning

Zorg voor een duidelijke dagelijkse routine. Beperk uzelf tot één of enkele activiteiten/doelen per dag. Het is beter om de gestelde doelen te behalen, dan alle activiteiten zo snel mogelijk af te werken. Begin met de makkelijkste activiteiten zodat u lekker vaart kunt maken.

Voeding

Gezonde voeding en leefstijl verhogen de productiviteit. Naast vitamine is routine ook belangrijk. Eet u op het werk, maak dan een deal met een bezorgservice. Zo heeft u altijd een kwalitatief goede maaltijd. Overigens scheelt dit ook tijd waardoor u meer tijd heeft voor andere dingen.

Mind

Probeer zo efficiënt mogelijk te denken. Focus op de belangrijkste zaken, vermijd onbeduidende beslissingen en bedenk welke activiteiten het meeste resultaat boeken. Schrijf ideeën op in bijvoorbeeld een ideeënboek. Moet u een nieuw plan maken? Start met schrijven en noteren, beter een eerste opzet die te veranderen is dan geen opzet.

Hoe verhoogt u uw productiviteit op de werkvloer? Laat het gerust weten in een reactie hieronder en inspireer andere ondernemers met uw tips!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!