Places logo
Menu

Blue Monday: praktijken psychologen uitstekend bereikbaar

Blue Monday: praktijken psychologen uitstekend bereikbaar

Vandaag is het Blue Monday: volgens velen de meest depressieve dag van het jaar. In deze periode komen ook de winterdipjes steeds vaker opzetten bij de gemiddelde Nederlander. Wellicht dat psychologenpraktijken zich kunnen gaan opmaken voor extra patiënten. Dan is het handig dat de praktijk goed bereikbaar is. Telefoonboek.nl onderzocht hoe het gesteld is met de bereikbaarheid van psychologen

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 3372 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'psycholoog'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was in slechts 35 van de 3372 sportscholen het geval. Dat betreft slechts 1% van de gevallen, wat betekent dat 99% van de onderzochte praktijken weinig tot geen klachten krijgt.

Geestelijke gezondheid

"Goed om te zien dat praktijken telefonische bereikbaarheid zo serieus oppakken, dit is een uitzonderlijk goede score" weet Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Vooral wanneer het gaat om geestelijke gezondheid mogen patiënten niet te lang blijven zitten met hun vragen. Het is fijn dat zij met hun vragen terecht kunnen, en snel een afspraak kunnen maken bij hun behandelaar.

Op de lijst van praktijken die meer dan drie keer niet bereikbaar waren, prijken verder ook geen enorme uitschieters. De "slechtst" bereikbare praktijk, een centrum voor hoogbegaafdheid in Noord-Holland, registreerde elf mislukte belpogingen. Noord-Brabant is overigens de provincie waarin de meeste praktijken gevestigd zijn met meer dan drie mislukte pogingen (negen van de 35). In de provincies Flevoland en Drenthe kwamen geen van deze gevallen voor.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!