Places logo
Menu

Bloemist, is uw website goed beveiligd tegen hackers?

Bloemist, is uw website goed beveiligd tegen hackers?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er sprake van een serieuze daling in het aantal bloemisten in Nederland. Ons land telt anno 2019 in totaal zo'n 3.550 bloemisten, in tegenstelling tot 2007 toen er nog 4.145 vestigingen van bloemenwinkels waren. Desondanks deze daling in bloemenwinkels, benoemt het CBS dat de omzet in 2016 weer is gestegen nadat de branche te kampen had met een aantal moeilijke jaren. Dat het weer beter gaat met de bloemistenbranche is goed nieuws, waardoor er nieuwe (digitale) investeringen gemaakt kunnen worden. De bloemist van nu is namelijk tegenwoordig steeds vaker online te vinden. De klassieke klantreis van 'even langs de bloemist een bosje bloemen kopen' is aan het veranderen. Het kopen van een fraai boeket op internet is niet meer weg te denken. In 2016 werd in Nederland 5% via webshops aan bloemen besteed, waarbij wordt verwacht dat dit percentage nu hoger ligt en nog verder zal stijgen. Een goede website is dus een vereiste wanneer een zelfstandig opererende bloemist haar marktaandeel wil uitbreiden. Places Nieuws onderzocht of de bloemisten hun websites op orde hebben.

SSL-certificaat

Uit de analyse bleek dat het merendeel van de websites van bloemisten hun beveiliging kunnen verbeteren. Namelijk 23.4 procent van de geanalyseerde websites waren niet met een SSL-certificaat beveiligd. Daartegenover had slechts 8.5 procent van de bloemisten hun website op orde tegen kwaadaardige derden, zoals hackers. Places Nieuws heeft de intentie om de waarheid niet te verbloemen en hecht daarom waarde aan een veilige digitale omgeving. Een goed beveiligde website biedt klanten meer vertrouwen in uw bedrijf, voorkomt cyberaanvallen van derden en eindigt zelfs hoger in de zoekresultaten van Google.

Responsiveness

Nu de beveiliging in kaart is gebracht, is het tijd om de responsiveness van de bloemist websites onder de loep te nemen. Uit de analyse bleek dat slechts 4.6 procent over een responsive website beschikt en 10.6 procent van de geanalyseerde websites over een niet responsive website beschikt. Ondanks dat het geringe percentages zijn, schaalt het merendeel van de bloemist websites niet mee naar de gebruikte device van de bezoeker, wat de leesbaarheid en gebruiksgemak negatief beïnvloedt. Naast gebruiksgemak biedt een responsive website meer voordelen. Zo trekt u meer bezoekersverkeer via de smartphone, een van de meest gebruikte devices onder jongeren, en wordt u door Google hoger in de zoekresultaten geïndexeerd wat bijdraagt aan uw online vindbaarheid.

Opbouw van de analyse

Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waarin in totaal 3844 bloemisten staan geregistreerd. Deze bloemisten zijn door Places Nieuws geanalyseerd op veiligheid en responsiveness. De veiligheid wordt gemeten aan de hand van een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit zijn een versleutelde beveiligingen tussen de server en een internetbrowser en wordt aangeduid met https. Check voordat u persoonlijke gegevens op een website achterlaat altijd even of de URL begint met een https.

Responsiveness toont aan of een website meeschaalt naar de grootte van het device waarmee de website wordt geopend. Denk hierbij aan een desktop, tablet of smartphone. Een responsive website vergroot de leesbaarheid en gebruikersgemak. In de beproeving zijn 3691 bloemist websites meegenomen, waarbij steekproefsgewijs de analyses zijn uitgevoerd. Met de mobielvriendelijkheid test van Google kunt u controleren of uw website geschikt is voor mobiele apparaten.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!