Bloementeelt in Friesland telefonisch slecht bereikbaarBloementeelt in Friesland telefonisch slecht bereikbaar

Volgens het CBS is het aantal hectare bloementeelt de laatste jaren afgenomen. In Westland zouden zo'n 100 hectare bloemen minder staan dan een paar jaar geleden. Dit komt waarschijnlijk doordat andere landen steeds meer van de omzet afsnoepen. De Nederlandse bloementeelt zal dus zijn beste beentje voor moeten zetten. Bijvoorbeeld door uit te blinken op de klantenservice. Hoe scoren de bedrijven in bloementeelt op telefonische bereikbaarheid? Telefoonboek.nl heeft het uitgezocht.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 5.021 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'bloementeelt'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 275 bloementelers het geval, hetgeen neerkomt op 5,5% van de gevallen. Dat betekent dat 94,5% van de bloementelers weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat de bloementeelt in Friesland relatief gezien het slechtst scoort op telefonische bereikbaarheid. Daar is 12,3% van de bedrijven in bloementeelt niet goed bereikbaar. Groningen komt als beste uit de bus. Daar zijn geen bloementelers gevonden met meer dan drie gemiste oproepen.

Bloemisten redelijk goed bereikbaar

Bedrijven in de bloementeelt kunnen redelijke cijfers overleggen, vindt Dirk Lentjes manager van Places Antwoordservice. "Aan de resultaten te zien is er wel veel verschil tussen de provincies. In Groningen zijn er geen klachten terwijl Friesland bovenaan staat met de meeste klachten over telefonische bereikbaarheid. Er is dus voor bepaalde provincies zeker ruimte voor verbetering."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Friesland:12,3%

Flevoland: 10,4%

Overijssel: 9,3%

Limburg: 7,8%

Utrecht: 7,4%

Noord-Holland: 7%

Drenthe: 6,9%

Gelderland: 6,4%

Zeeland: 6,2%

Noord-Brabant: 5,7%

Zuid-Holland: 3,6%

Groningen: 0%


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek