Places logo
Menu

Bijna helft banken Noord-Brabant slecht bereikbaar

Bijna helft banken Noord-Brabant slecht bereikbaar

Het openen van een nieuwe rekening of het regelen van andere bankzaken per telefoon zou nog wel eens een langdurige en frustrerende aangelegenheid kunnen worden. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat 47% van de Brabantse banken slecht bereikbaar is.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 312 Brabantse telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Bank'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 148 van de 312 kantoren het geval, hetgeen neerkomt op 47% van de gevallen.

Beoordeling

Bovendien kunnen websitebezoekers een beoordeling aan het verloop van het contact geven. Het kantoor van ING Bank in Bergen op Zoom spande de kroon: hier werd maar liefst 77 keer niet opgenomen. Andere uitschieters onder de slechtst bereikbare banken van Noord-Brabant waren onder andere de Argenta Spaarbank in Breda (75) en vestigingen van ING Bank in Helmond (74) en Breda (64). Bedrijven die weinig klachten krijgen zijn onder andere de Rabobank in Roosendaal en de SNS Bank in Eindhoven.

Klantenservice

Deze resultaten zijn vrij opmerkelijk te noemen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice en onderzoeker van Telefoonboek.nl: "Zeker als je bedenkt dat een groot deel van de klantenservice van banken nog per telefoon gaat. Bovendien gaat het hier om instanties die het geld van hun klanten beheren: die zouden toch altijd bereikbaar moeten zijn voor eventuele vragen over hun rekeningen."

Top tien slechtst bereikbare banken

 1. ING Bank, Bergen op Zoom (77)
 2. Argenta Spaarbank, Breda (75)
 3. ING Bank, Helmond (74)
 4. ING Bank, Breda (64)
 5. ING Bank, Oss (53)
 6. ABN AMRO, Helmond (51)
 7. ING Bank, Tilburg (50)
 8. ING Bank, Roosendaal (50)
 9. ING Bank, Den Bosch (46)
 10. ABN AMRO, Valkenswaard (46)

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!