Places logo
Menu

Bijna de helft van de websites van bioscopen niet goed beveiligd

Bijna de helft van de websites van bioscopen niet goed beveiligd

Filmliefhebbers bezoeken de website van een bioscoop om de filmagenda te bekijken of om kaartjes voor een film aan te schaffen. Voor dat laatste, of om een account aan te maken, moet men gegevens invullen. Het is belangrijk dat de websites van bioscopen beveiligd zijn omdat mensen er persoonsgegevens delen. Uit onderzoek van Places Nieuws blijkt echter dat lang niet alle websites van bioscopen goed beveiligd zijn.

Wat is een SSL verbinding?

Uit onderzoek naar de veiligheid van websites blijkt dat veel bedrijven een website hebben zonder een SSL-certificaat. Indien een website geen SSL-certificaat heeft, is het invullen van persoonsgegevens niet veilig. SSL is een afkorting van Secure Sockets Layer, dit betekent dat er een extra laag tussen de server van een website en de internetbrowser tot stand wordt gebracht om de veiligheid te bevorderen. Een website die gebruik maakt van zo"n beveiligde SSL-verbinding is te herkennen aan de URL. De URL begint hier namelijk met "https://" in plaats van "http://". Naast de URL staat ook een groen hangslot, dit duidt erop dat het dataverkeer op deze website niet zomaar onderschept kan worden door hackers of derden.

Veiligheid bioscoop website

In de database van Telefoonboek.nl zijn 97 websites van bioscopen in Nederland opgenomen. Van dit aantal had 43%, ofwel 42 bioscopen, geen beveiligde verbinding. Dit betekent dat 57%, ofwel 55 bioscopen, wel een beveiligde verbinding heeft. Deze resultaten tonen aan dat een aantal websites van bioscopen niet beveiligd zijn.

Responsive websites

Places Nieuws heeft ook gekeken in hoeverre de websites van bioscopen "responsive" zijn. Een website is responsive als het formaat van de website zich aanpast aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Uit onderzoek blijkt dat slechts 25% van de websites van bioscopen responsive is. De overige 75% wordt niet als responsive geclassificeerd. Een responsive website is erg belangrijk omdat een groot deel van de internetgebruikers websites via een mobiele telefoon bezoekt. Bovendien scoren responsive websites hoger in de Google ranking. Ronny Oonk, manager van Places Websites denkt dat het hoog tijd is voor bioscopen om hier wat mee te doen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!