Places logo
Menu

Bijenkorf schrapt 143 banen in Woerden, vakbonden zijn geschokt

Bijenkorf schrapt 143 banen in Woerden, vakbonden zijn geschokt

De trend van online shoppen heeft ook de Bijenkorf bereikt. Waar zij eerst aparte distributiecentra voor online en offline shoppen hadden, gaan zij dit nu combineren om kosten te besparen. Dit betekent dat het huidige distributiecentrum in Woerden en de bijbehorende banen medio 2019 worden opgeheven. Vakbonden hebben geschokt gereageerd, CNV-bestuurder Martijn den Heijer geeft aan dat de Bijenkorf goede argumenten nodig heeft om 143 mensen op straat te kunnen zetten en gaat nog met de Bijenkorf in gesprek.

Sociaal plan van kracht voor medewerkers

De vakbond FNV is met de Bijenkorf in onderhandeling gegaan over een sociaal plan. Een sociaal plan beschrijft welke voorzieningen werknemers ontvangen bij collectief ontslag. Ontslag is collectief wanneer er 20 of meer werknemers tegelijk worden ontslagen. FNV geeft aan tevreden te zijn met de resultaten van deze onderhandelingen en geeft haar leden een positief stemadvies. Dit stemadvies is uitgebracht omdat het overeengekomen plan nog goedgekeurd zal moeten worden door de leden van FNV. Het centrale uitgangspunt van het plan is dat werknemers een nieuwe baan vinden, binnen of buiten het bedrijf. Een van de onderdelen van het plan is een financiële compensatie in het geval dat er geen andere functie voorhanden is. Berekeningen hiervoor zijn te vinden in het plan op de website van het FNV. In eerste instantie zou het plan van kracht zijn tot 31 december 2018, maar inmiddels heeft de directie toegezegd dit te verlengen tot medio 2019.

Nieuw distributiecentrum in Tilburg of Waalwijk

Het huidige distributiecentrum voor online aankopen bevindt zich momenteel in Waalwijk en wordt uitgevoerd door Ingram Micro. De Bijenkorf is ook met dit bedrijf in gesprek over het opzetten van een nieuwe vestiging in de regio. Dit betekent dat de werkgelegenheid in die regio door dit nieuwe distributiecentrum toeneemt van 300, naar 800 banen. De vraag is of het centrum in Waalwijk zal blijven of dat ook deze werknemers mee moeten verhuizen naar een nieuwe stad.

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!