Places logo
Menu

Betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit belangrijke factoren voor goede boekhouders

Betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit belangrijke factoren voor goede boekhouders

Voor ondernemers is het belangrijk om een goede administratie bij te laten houden door een boekhouder of administratiekantoor. Door het voeren van een goede en juiste administratie voldoe je aan de wettelijke verplichting om administratie bij te houden en te bewaren. Het helpt ook bij het nemen van belangrijke investeringsbeslissingen en geeft inzicht in de bedrijfsvoering. De kwaliteit van boekhouders loopt nogal uiteen omdat iedereen zichzelf boekhouder mag noemen, het is namelijk een vrij beroep. Er vindt geen toetsing van kwaliteit plaats en je hoeft er ook geen diploma's voor te hebben. Het kan dus behoorlijk lastig zijn om een goede boekhouder bij jou in buurt te vinden. Ben jij opzoek naar een goede boekhouder die je kan helpen bij het uitvoeren van de administratie of ondersteuning biedt bij de belastingaangiften? Places.nl helpt je op weg.

Consument over het algemeen matig positief

Er zijn in totaal 987 reviews meegenomen in ons onderzoek naar boekhouders met een gemiddelde van 6,8. Over het algemeen is de consument matig positief over boekhouders, er is nog veel ruimte voor verbetering. Er zijn in totaal 614 positieve reviews achtergelaten (beoordelingen hoger dan een 6) en 373 negatieve reviews (beoordelingen lager dan een 6). Klanten vinden het vooral belangrijk dat een goede boekhouder betrouwbaar is, nauwkeurig werkt, flexibel is en er geen extra kosten bij komen kijken. Zodra een bedrijf meer dan 40 beoordelingen heeft op Telefoonboek.nl wordt het bedrijf meegenomen in de beoordeling.

Best beoordeelde boekhouders

Topkir Administratie & Advies B.V. uit Den Haag krijgt een 7.8 op basis van 40 beoordelingen. Klanten zijn tevreden omdat ze gelijk klaar staan voor je met een duidelijk advies. Alles wordt netjes afgehandeld waardoor klanten erg tevreden zijn over hun service. Vervolgens is Sigmans Administraties en Advies B.V uit Schijndel de nummer twee met een 7.5 en 57 beoordelingen. Klanten zijn het meest te spreken over de goede service en de prijs/kwaliteit verhouding van het bedrijf.

Negatieve beoordelingen boekhouders

Reviews zijn niet altijd lovend, soms zijn er bedrijven waar de klanten ontevreden over zijn. Dit kan het gemiddelde behoorlijk omlaag halen. Ruim een derde van de reviews was negatief wat ook een reden kan zijn dat het gemiddelde op een 6,8 blijft hangen. Boekhouders die onvoldoende worden beoordeeld krijgen kritiek op het feit dat ze niet voldoende kennis hebben en onvoldoende geschoold zijn. Daarbij klagen klanten over slechte telefonische bereikbaarheid en onbetrouwbaarheid omdat er extra kosten bij komen kijken.

Ratings

Naast het vinden van bedrijfsgegevens kunnen klanten ook beoordelingen achterlaten op Telefoonboek.nl. Klanten kunnen bijvoorbeeld boekhouders beoordelen op algemene indruk, bereikbaarheid, service en prijs/kwaliteitverhoudingen. Een cijfer is gebaseerd op de gemiddelde scores van deze factoren. Het aantal keer dat een boekhouder beoordeeld is samen met de gemiddelde score toegekend door de consument, bepaalt de uiteindelijke plek in de ranking.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!