Places logo
Menu

Bent u voorbereid op de groei van m-commerce?

Bent u voorbereid op de groei van m-commerce?

Anno 2016 zijn er in Nederland meer webshops dan fysieke winkels. Met al het online shoppen neemt ook het mobiele shoppen toe. Het mkb blijkt alleen niet zo goed voorbereid te zijn op deze ontwikkeling, en mist daardoor economische kansen. Places.nl vertelt u in deze blog waarom mobiel verkopen in de huidige samenleving zo belangrijk is en hoe u daar als mkb-ondernemer op in kunt spelen.

M-commerce

Door de groei van het aantal webshops, neemt ook het aandeel van m-commerce toe. M-commerce, de samentrekking van mobile en e-commerce, staat voor het mobiele shoppen. M-commerce zal naar verwachting in 2018 al de helft van alle e-commerce innemen. Dat is ook niet zo vreemd, want het smartphonegebruik blijft groeien. Van de Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar is inmiddels al 81% in het bezit van een smartphone.

Doordat de mobiele verkopen toenemen, is het als ondernemer slim om op deze ontwikkeling in te spelen. Het inzetten van het mobiele verkoopkanaal sluit goed aan bij de omnichannel-aanpak waarbij een consument snel en makkelijk schakelt tussen de desktop, het mobiele apparaat en de fysieke winkel. Online en offline komen zo steeds dichter bij elkaar te liggen.

Online verkoop in Nederland

Nederlandse ondernemers blijken achter te lopen op het gebied van online verkoop. In vergelijking met andere Europese landen ligt Nederland achter wat betreft online activiteiten: de omzet uit online activiteiten is een stuk lager in Nederland. Veel mkb"ers denken te klein te zijn om aan de wensen van de veeleisende consument van nu te voldoen. Slechts 15% heeft een uitgewerkte mobiele strategie. En dat is zonde, want er zijn hele makkelijke passende oplossingen, ook voor mkb"ers!

De oplossing

Een mogelijke oplossing is een "native" shopping-app voor uw eigen webshop. Met alleen een responsive website komt u er niet. Een mobiele website maakt gebruik van een browser en past zich aan het schermformaat van de pc of smartphone aan. Consumenten kunnen een native app downloaden in de appstore. Deze app is sneller en vriendelijker in gebruik, wat de consument van nu zeker belangrijk vindt.

Nieuws

Wilt u als ondernemer op de hoogte blijven van het laatste nieuws voor ondernemers? Houd dan de Places blogpagina in de gaten! Hierop vindt u dagelijks nieuwe blogs over relevante ontwikkelingen voor ondernemers. Wilt u meer weten over wat Places voor u kan betekenen? Neem contact op via 024-3555299, wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!