Places logo
Menu

Belastingdienst slechtst bereikbare branche 2016

Belastingdienst slechtst bereikbare branche 2016

Begin januari wordt het meestal tijd om de balans op te maken van het voorgaande jaar. Zo ook voor Telefoonboek en Places. Hierbij wordt gekeken naar de telefonische bereikbaarheid van de verschillende branches. Alweer een lijstje? Jazeker! En niet zo maar één: dit zijn de best en slechtst bereikbare branches van 2016.

Berekening

De cijfers die in deze lijst staan, komen als volgt tot stand: wanneer bezoekers van Telefoonboek.nl een telefoonnummer hebben gezocht, kunnen zij aangeven of deze instantie bereikbaar was of niet. Daarbij kan er op "ja" of "nee" geklikt worden. Al deze cijfers worden per branche bij elkaar genomen. Het percentage "ja-klikkers" zorgt in dit geval voor het rapportcijfer. Wanneer bij bijvoorbeeld supermarkten in 82% van de belpogingen een "ja" wordt geregistreerd, krijgt deze branche het rapportcijfer 8,2.

Toppers

Bovenaan het lijstje van de best bereikbare branches van 2016 prijken de woningbouwverenigingen: deze branche nam bij 76% van de belpogingen de telefoon op en kreeg dus een 7,6 als bereikbaarheidsbeoordeling. De top drie wordt gecompleteerd door luchtvaartmaatschappijen (7,3) en laboratoria (7,2).

Floppers

De branche waar de telefonische bereikbaarheid het slechtst wordt beoordeeld is de belastingdienst: bij de belastingkantoren nam in slechts 38% van de geregistreerde belpogingen iemand de telefoon op. Daarmee kreeg deze branche een beoordeling van 3,8. Ook parken (5,6) en gemeentehuizen (5,7) staan in de top drie. Uit eerder onderzoek van Telefoonboek.nl bleek al dat de bereikbaarheid van gemeentehuizen te wensen overlaat.

Topbranches

"Petje af voor de bedrijven in de topbranches. Goed om te zien dat zij de telefonische bereikbaarheid zo serieus nemen", stelt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Het is niet makkelijk om altijd de telefoon op te nemen, zo laten bijvoorbeeld de mindere goden in deze lijst zien. Deze mogen zich nog wel even op het telefonische vraagstuk gaan storten."

Top 10 best bereikbare branches

 1. Woningbouwverenigingen
 2. Luchtvaartmaatschappijen
 3. Laboratoria
 4. Vuurwerk
 5. Vlaggen en wimpels
 6. Coffeeshops
 7. Orthodontisten
 8. Revalidatiecentra
 9. Buurthuizen
 10. Inktpatronen

Top 10 slechtst bereikbare branches

 1. Belastingdienst
 2. Parken
 3. Gemeentehuizen
 4. Dierenasiel
 5. Banken
 6. Serre en veranda"s
 7. Ziekenhuizen
 8. Telefoonwinkels
 9. Schoorsteenvegers
 10. Elektronica

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!