Places logo
Menu

Beantwoordt Google Reply straks al onze berichten?

Beantwoordt Google Reply straks al onze berichten?

Google maakte onlangs bekend dat het bezig is met een nieuwe app, genaamd Google Reply. Deze app zorgt ervoor dat jouw e-mails, Facebookberichten en Whatsappjes automatisch beantwoordt kunnen worden. Zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Dit kan als ondernemer zijnde, erg handig zijn om tijd te besparen.

Google Reply

Momenteel wordt de app nog getest voor onder andere WhatsApp, Facebook Messenger, Gmail, Google Hangouts en voor Android-apparaten. Het idee erachter is dat, als er een bericht binnenkomt op je telefoon, er drie of vier geautomatiseerde antwoorden tevoorschijn komen waarna je met een druk op de knop reageert met een gepast antwoord. Daarnaast wordt dit systeem waarschijnlijk ook ingevoerd bij notificaties, waardoor je de desbetreffende app niet eens hoeft te openen om te reageren op een bericht. Reply is ontwikkeld aan de hand van kunstmatige intelligentie, waardoor het alle nieuwe berichten kan scannen en hier een passend antwoord op kan geven. De app wordt ontwikkeld in een van Google"s ontwikkelingslabs, Area 120.

Handig of eng?
En daarbij stopt het niet. Naast de geautomatiseerde antwoorden, krijgt de app ook toegang tot je agenda en locatie, waardoor het inzicht krijgt wanneer jij op vakantie bent en dus geen berichten kan beantwoorden. Reply neemt dit dan over. Daarnaast ziet de app hierdoor ook wanneer er vergaderingen zijn gepland en wanneer je een vrije dag hebt. Met deze informatie verzendt het ook weer geautomatiseerde berichten, namelijk dat er dan al een afspraak staat of dat je wel beschikbaar bent. Hier is dus geen interactie waarbij een antwoord gekozen kan worden. Ook is er een speciale "niet storen" modus die aangezet kan worden wanneer je verrassend genoeg, niet gestoord wilt of kan worden. De inkomende berichten worden nog steeds wel allemaal gescand, en de app kan zelfs de berichten die dringend zijn eruit pikken en hier wel op reageren. Het gaat ons zeker veel tijd schelen in de toekomst, maar of we hier nou echt blij mee moeten zijn blijft de vraag.

Impact

De datum voor de lancering van de app is nog niet bekend, en hoogstwaarschijnlijk laat dit ook nog wel een tijdje op zich wachten. Wat wel vaststaat is dat Google hier werkt aan een radicale innovatie, waarmee de manier waarop wij nu met elkaar praten drastisch veranderd wordt. Want waar het misschien op sommige momenten goed van pas kan komen dat een robot berichten of e-mails beantwoordt, valt het persoonlijke aspect (alhoewel het ook discutabel is in hoeverre praten via de telefoon persoonlijk is) weg. De achterliggende gedachte van Google was dat ze het leven graag iets makkelijker wilden maken, zodat je niet met online én offline personen op hetzelfde moment hoeft te praten. Maar wordt dit ook echt gerealiseerd met deze app? Dat blijft de vraag. Want als de hele online communicatie straks gedomineerd wordt door robots, wat is er dan nog het nut van? Schakelen we dan weer volledig over op offline communicatie? We gaan het binnenkort meemaken, maar voor nu houden we deze ontwikkeling zeker in de gaten.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!