Places logo
Menu

Basisscholen over het algemeen goed bereikbaar

Basisscholen over het algemeen goed bereikbaar

Goed contact met de school van uw kind is goud waard. Basisschooldocenten begeleiden kinderen in het ontdekken van hoe de wereld in elkaar zit en zijn bovendien een groot deel van de week voor hen verantwoordelijk. Goed telefonisch contact kan dan belangrijk zijn in de wisselwerking tussen leerkracht en ouder. Maar hoe goed zijn basisscholen eigenlijk bereikbaar? Telefoonboek onderzocht de basisscholen in haar database; en dat viel niet tegen.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 7239 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Basisschool'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 97 van de 7239 scholen het geval, hetgeen neerkomt op 1,3% van de gevallen. Dat betekent dat 98,7% van de onderzochte basisscholen weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Bossche basisscholen

Onder de 97 basisscholen die meer dan drie keer niet bereikbaar waren, vielen weinig grote uitschieters. Slechts één basisschool kwam uit op meer dan 20 mislukte belpogingen: basisschool de Kameleon uit Den Bosch nam afgelopen jaar 26 keer de telefoon niet op. Bossche basisscholen staan daarbij ook nog eens het vaakst in de lijst met minder bereikbare telefoonnummers: twaalf van de 97 gevallen zijn gevestigd in Den Bosch. Ter illustratie: Amsterdam komt wat dat betreft op plaats twee met vijf vermeldingen.

Provincie

Gekeken naar het aantal slecht bereikbare basisscholen per provincie, valt op dat in Noord-Brabant de meeste "slecht bereikbare" basisscholen gevestigd zijn. Met 2,7% voeren de Brabanders deze lijst aan. In Friesland krijgen basisscholen de minste klachten: slechts 0,3% van de basisscholen aldaar namen meer dan drie keer de telefoon niet op.

Goede basis

"Een goede bereikbaarheid kan een goede basis zijn voor de verstandhouding tussen ouder en leerkracht" zegt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Ouders willen graag weten hoe hun kinderen functioneren op school, en soms hebben ze daar vragen over. Dan is het een goede zaak dat men ook buiten een ouderavond contact op kan nemen met de leerkracht."

Percentage meer dan drie keer niet bereikbaar per provincie

Noord-Brabant 2,7%

Overijssel 2,4%

Limburg 2,2%

Noord-Holland 1,4%

Zeeland 1,1%

Groningen 1%

Gelderland 0,8%

Utrecht 0,7%

Zuid-Holland 0,6%

Drenthe 0,6%

Friesland 0,3%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!