Places logo
Menu

Bakkers; laat u de kaas niet van het brood eten, zorg voor beveiligde website

Bakkers; laat u de kaas niet van het brood eten, zorg voor beveiligde website

Uit onderzoek van RaboResearch (2017) blijkt dat het aantal ambachtelijke bakkers jaarlijks afneemt. Ondanks dat de pijn wordt verminderd met de huidige economische opleving, houdt de druk vanuit supermarktketens aan. Toch zijn de groeikansen voor de ambitieuze bakker hiermee nog niet verkeken. Bakkers zullen creatief moeten inspelen op veranderende consumentenvoorkeuren om hun eigen positie in de markt te verdedigen.

Speel in op (online) beleving en gemak

Volgens RaboResearch (2017) is voor de ondernemende warme bakker met oog voor beleving en gemak is er nog prima een boterham te verdienen. Zo zwichten consumenten steeds vaker voor transparante ketens met regionale, biologische producten omdat men de perceptie heeft dat dit gezonder, duurzamer en bovendien lekkerder is. Niet alleen op de winkelvloer zijn dit belangrijke pijlers, ook binnen de online omgeving bieden gemak en beleving kansen. Denk hierbij aan het ontzorgen van klanten, door het aanbieden van abonnementen, abonnementen of to-go producten. Winnaars in de sector investeren in beleving en gemak; een website voorziet hiermee de digitale consument. In dit artikel leest u hoe goed bakkers hun websites op orde hebben en hoe u als ondernemer hierop kan inspelen.

Het belang van een beveiligde website

Places.nl analyseerde in totaal 4.603 websites van bakkers. De bakkers staan geregistreerd op Telefoonboek.nl. Van de geregistreerde bedrijven beschikte 39,4% over een werkende website. Door middel van een 'https'-verbinding en slotje in de adresbalk kunnen klanten in één oogopslag zien of uw website goed beveiligd. Een website met 'https'-verbinding is beveiligd met een SSL-certificaat. Dit is een afkorting voor Secure Socket Layer en betekent dat alle digitale gegevens, zoals contact- of inloggegevens, op deze website beveiligd zijn en niet zichtbaar voor derde partijen. Een SSL-certificaat garandeert zo de veiligheid van uw klanten. Daarnaast beloont Google websites die een beveiligde https-verbinding hebben door hen hoger te ranken in de (lokale) zoekresultaten.

Beveiligde websites zijn broodnodig: slechts 41% veilig

Uit de analyse blijkt dat slechts zo'n 41% van het aantal werkende websites over een beveiligde website beschikt. Voor bakkende ondernemers valt hier nog kansen te winnen. Probeer bijvoorbeeld in te spelen op de trend van 'mobile first', door het aanbieden van aanvullende online mogelijkheden. Denk aan een bestelmogelijkheid op uw website of de samenwerking aangaan met een verswinkel waar klanten uw online bestelling ook op kunnen halen. Alles valt of staat met een goed beveiligde website.

Het brood is gebakken met een responsive webdesign

Verder blijkt uit de analyse dat van het aantal werkende websites zo'n 133 websites wel over een responsive webdesign beschikken en 308 niet over een niet-responsive webdesign. Een responsive webdesign houdt in dat uw website op alle schermformaten van verschillende apparaten leesbaar is. Dit is belangrijk, aangezien veel mensen tegenwoordig websites op hun mobiele telefoon opzoeken. Zo blijkt uit onderzoek van Google (2014) dat maar liefst 88% van de consumenten hun lokale zoekopdrachten via hun mobiel uitvoeren en 84% via de computer of tablet. Zorg er daarom voor dat uw website over een responsive webdesign beschikt, zodat u uw klanten de ultieme service kunt aanbieden. Bovendien worden websites met een responsive webdesign eerder getoond in zoekmachines zoals Google, vanwege het gebruiksgemak voor de bezoeker.

Zoete broodjes zult u zelf moeten bakken

De grootste kansen zijn weggelegd voor bakkers die de stap naar online durven zetten (of verbeteren). Communicatie met de klant via de juiste digitale apparaten (omnichannel dienstverlening) het optimaliseren van distributie (thuisbezorgen) en het gebruiken en analyseren van de juiste data (ken uw klant) zijn bepalend om de online communicatie goed te kunnen verzorgen. Via deze website kunt u het responsive webdesign van uw website checken en via deze website of uw website de juiste beveiligingscertificaten. Start vandaag nog!

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!