Places logo
Menu

Groningse autobedrijven scoren beste op bereikbaarheid

Groningse autobedrijven scoren beste op bereikbaarheid

Een derde van de Nederlanders heeft te maken gehad met een negatieve ervaring met autohuur. Het gaat dan vooral over onverwachte kosten, blijkt uit onderzoek van Sunny Cars. Dit komt voornamelijk voor bij autoverhuurders in het buitenland. Maar hoe gaat dit bij de Nederlandse autoverhuurders?

Wanneer er iets gebeurt met de huurauto is het fijn als het autoverhuurbedrijf telefonisch goed bereikbaar is om alles te regelen. Telefoonboek.nl heeft uitgezocht hoe de Nederlandse autoverhuurbedrijven scoren op telefonische bereikbaarheid.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 1.025 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Autoverhuur'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 55 autoverhuurbedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 5,4% van de gevallen. Dat betekent dat 94,6% van de telefoonnummers weinig tot geen vermeldingen van telefonische onbereikbaarheid krijgen.

Provincie

Wanneer er gekeken wordt naar de bereikbaarheid van autoverhuur per provincie valt op dat Zeeland het hoogste percentage slecht bereikbare bedrijven heeft. Daar was 30% niet goed bereikbaar. Dit hoge percentage is waarschijnlijk te danken aan het feit dat er slechts 10 autoverhuurbedrijven in Zeeland geregistreerd staan. Groningen komt als beste uit het onderzoek. Daar zijn geen autoverhuurbedrijven gevonden met drie of meer gemiste oproepen.

Ruimte voor verbetering

Het is een goede zaak dat veel autoverhuurbedrijven telefonisch goed bereikbaar zijn, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Vooral in situaties waarin er schade is aan de auto is het prettig als klanten op een goede klantenservice kunnen rekenen. Daar hoort een telefonische bereikbaarheid bij. Op dat gebied scoren de meeste autoverhuurbedrijven over het algemeen goed."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Zeeland: 30%

Noord-Brabant: 8,8%

Zuid-Holland: 8,4%

Noord-Holland: 7,3%

Gelderland: 5,3%

Drenthe: 4,8%

Limburg: 4,6%

Friesland: 4%

Flevoland: 3%

Utrecht: 2,6%

Overijssel: 1,9%

Groningen: 0%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!