Apple bereikt historische beurswaarde van 1 biljoen dollarApple bereikt historische beurswaarde van 1 biljoen dollar

Technologiegigant Apple heeft als eerste bedrijf ooit de historische beurswaarde van 1 biljoen (1.000.000.000.000) dollar bereikt. Dit gebeurde na de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf op dinsdag 31 juli 2018. Apple presenteerde een toename in de omzet van maar liefst 17%. Het bedrijf verdient vooral veel geld door de grote marges op de iPhones.

Waarde op papier

De waarde van 1 biljoen dollar is de waarde van het bedrijf op papier. In totaal zijn er 4.829.926.000 aandelen van het bedrijf Apple. De waarde van één aandeel lag donderdag 2 augustus bij 207,04 dollar, wat neerkomt op een totale beurswaarde van meer dan een biljoen. Apple beschikt zelf dus niet over dit bedrag. Toch is de spaarrekening van het bedrijf groot genoeg met zo'n 250 miljard dollar. Hiermee koopt Apple op dit moment aandelen van het bedrijf terug en remt het zo de stijging van zijn eigen waarde.

Concurrentie

De enige bedrijven die op dit moment dichtbij de beurswaarde van Apple komen zijn Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google. Zij hebben beiden een beurswaarde van boven de 850 miljard dollar. Het wordt verwacht dat ook zij de grens van een biljoen zullen passeren. Grote Nederlandse bedrijven, zoals Shell of Unilever, vormen geen concurrentie voor Apple's reputatie als bedrijf met de grootste beurswaarde. Zij zijn respectievelijk 300 miljard en 160 miljard dollar waard op de beurs.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek