Places logo
Menu

Antiquairs zijn ook online gezien 'antiek'

Antiquairs zijn ook online gezien 'antiek'

Er zijn branches die er nogal een stoffig imago op na houden. De antiekbranche is er zo één bij uitstek: handelaren in oude dingen zal je niet zo snel in een strak en flitsend winkelpand tegenkomen. Maar hoe zit het met de online vindbaarheid van het gemiddelde antiquariaat? Hebben antiquairs ook een werkende website? Dat zocht Telefoonboek.nl uit

Onderzoek

In de database van Telefoonboek.nl staan 1091 bedrijven geregistreerd in de categorie "Antiek". Bij deze zaken werd gekeken hoeveel er een werkende website bezitten. Bij 323 bedrijven werd er een website gevonden, hetgeen neerkomt op slechts 29,6%. Dat wil zeggen dat 70,4% van de antiquariaten, zo'n 768 gevallen, geen werkende website heeft.

Responsive

De 323 zaken die wél een website hebben, zijn vervolgens getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 54,8% van de 323 websites werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat meer dan de helft, zo'n 45,2% van de websites aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken wordt op mobiel of tablet.

Eenvoudig

"Ook in deze branche kan een simpele website voor meer bezoekers zorgen" weet Ronny Oonk, onderzoeker van Telefoonboek.nl en manager van Places Websites. "Het is misschien niet de kerntaak van een antiquair, maar een website is vrij eenvoudig op te zetten. Bovendien zorgt het op een goedkope manier voor een betere vindbaarheid van het bedrijf."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!