Places logo
Menu

Altijd online met je website door tijdig Wordpress onderhoud

Altijd online met je website door tijdig Wordpress onderhoud

Wordpress is een gratis content management systeem dat wereldwijd het meest gebruikt wordt om websites mee te maken. Het is overzichtelijk, de mogelijkheden zijn eindeloos en het gebruik ervan is gratis. Wordpress wordt aangevuld met plug-ins, deze zijn door derde partijen gemaakt en dienen een bepaald nut op jouw website. Het is een stukje software geschreven door een ander, dat er bijvoorbeeld voor zorgt dat jouw SEO-score gemeten wordt. De software is geschreven door een ander, dit scheelt jou tijd en en geld bij het maken van een website. Wel ben je afhankelijk van die ander, wanneer de software wordt geupdate, moet jij ook zorgen dat je die update meepakt. Doe je dit niet, dan is je website ofwel onveilig of hij functioneert niet meer. Het is dus van belang up-to-date te blijven.

Updaten

Zowel Wordpress zelf als de verschillende plug-ins dien je afzonderlijk van elkaar af en toe te updaten. Deze updates zijn, zoals reeds genoemd, van belang voor de veiligheid en werkbaarheid van jouw website. Vergeet jij de updates uit te voeren dan heb je kans dat je website niet meer werkt en jij daardoor klanten misloopt. Het gemak dat je hebt gehad door gebruik te maken van een plug-in komt je op dat moment duur te staan. Echter hoeft het niet zo ver te komen, als jij dit goed in de gaten houdt en af en toe updates uitvoert, voorkom jij deze problemen.

Nieuwste versie

Echter laten de statistieken van Wordpress zelf zien dat slechts 36% van alle Wordpress websites de laatste versie van Wordpress hebben geïnstalleerd. Dit betekend dat tweederde van alle gebruikers niet de meest optimale versie gebruiken en eigenlijk achter lopen. Het updaten kost je niet veel tijd, je moet er alleen even voor gaan zitten. De plug-ins hebben eveneens updates nodig die je zelf moet uitvoeren. Toch blijft dit vaak liggen, het kost tijd en wordt vergeten. We zien vaak dat er pas gehandeld wordt wanneer het eigenlijk al te laat is en de website offline is. We adviseren dan ook met klem om af en toe in te loggen in de Wordpress omgeving en het nodige onderhoud uit te voeren.

Waardering in Google

Naast het risico dat jouw website niet (volledig) meer functioneert heeft het niet uitvoeren van Wordpress onderhoud nog meer negatieve gevolgen voor je website. Google is namelijk groot fan van websites die up-to-date zijn en de meest recente plugins gebruiken. Wanneer jij niet over de meest recente updates beschikt maar je concurrent wel, dan toont Google liever de concurrent in de zoekresultaten. Dat is natuurlijk wat jij als ondernemer wilt voorkomen en dus ook zelf kunt voorkomen. De update uitvoeren doe jij middels een druk op de knop, vervolgens kijk je of alles werkt zoals het hoort te werken en je kunt weer vooruit met je website. Het is dus gemakkelijk en simpel om bij te houden, het kost je enkel wat van je tijd.

Places als onderhoudspartner

Het belang van het onderhouden van je Wordpress website hebben we inmiddels benadrukt. Natuurlijk is er altijd nog dat ene puntje: tijd. Als jouw tijd te waardevol is om je druk te maken om je website of als het je compleet ontbreekt aan tijd, dan is er Places.nl.

Wanneer jij je website onderbrengt bij Places.nl dan heb jij namelijk geen omkijken naar het onderhoud van je website. Naast dat wij de website voor je maken en hosten, zorgen wij ook voor het onderhoud. Het onderhoud bestaat onder andere uit het updaten van alle plug-ins zodat deze altijd functioneren. Op deze manier is jouw website altijd online en mis jij geen enkele (nieuwe) klant.

Wil jij meer informatie over de professionele websites van Places.nl? Neem eens een kijkje op www.places.nl/websites of bel met een van onze online adviseurs. Bel hiervoor naar 024 2005 747 en onze online adviseurs zullen je informeren over alle mogelijkheden.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!