Places logo
Menu

Als ondernemer een goede deal scoren op Black Friday? Lees hier hoe:

Als ondernemer een goede deal scoren op Black Friday? Lees hier hoe:

Aanstaande vrijdag is het zo ver, dan is het Black Friday. Deze Amerikaanse traditie is tegenwoordig ook volop aanwezig in Nederland. Zo weet negen op de tien Nederlanders wat Black Friday is en een kwart van de mensen is van plan om op deze dag te gaan shoppen, blijkt uit onderzoek van Motivaction. Eerder schreven we al hoe je als ondernemer goed in kan spelen op Black Friday, nu bekijken we hoe je zelf een goede deal kan scoren. Ben je toe aan een nieuwe zakelijke laptop, telefoon of tablet? Lees in dit artikel hoe je je product voor de beste prijs kan scoren.

Online shoppen

Veel mensen denken bij Black Friday aan de beelden uit Amerika waarin lange rijen en vechtende klanten worden getoond. Tegenwoordig verloopt Black Friday een stuk rustiger. Dit ontdekten drie Nederlandse ondernemers die voor Ziggo vorig jaar naar New York gingen om het geheim van Black Friday te ontdekken. Zij kwamen er toen achter dat de gekte reuze mee valt, zo waren er geen lange rijen of vechtende klanten te zien. Een winkelmanager legde uit dat mensen geen zin meer hebben om in de rij te staan en tegenwoordig liever hun producten online kopen. De echte drukte is misschien niet meer in de stad te zien, maar vaak wel in de buitenwijken en in kleinere dorpen en steden.

Tips

In Nederland is Black Friday steeds populairder. Als je op zoek bent naar een specifiek product is het zeker de moeite waard om op Black Friday te kijken of je een goede deal kan scoren. Je moet echter wel op een aantal dingen letten:

  • Houd de prijzen de weken ervoor in de gaten

De consumentenbond waarschuwt koopjesjagers dat de aanbiedingen die winkels op Black Friday geven niet altijd echt goede aanbiedingen zijn. Zo bleek vorig jaar dat veel webshops de prijzen van producten in de weken voor Black Friday verhogen, om ze vervolgens op vrijdag te laten zakken. Zo lijkt het alsof je een goede aanbieding te pakken hebt, maar is het in werkelijkheid lang niet zo goed als je denkt. Om dit te voorkomen is het goed om een aantal weken voor Black Friday de prijs van het product dat je wilt in de gaten te houden. Je kunt dan meteen zien of je op Black Friday een echt goede aanbieding hebt gevonden.

  • Shop online

Als je op Black Friday wilt gaan shoppen kan je het beste online je slag slaan. Niet alleen om lange rijen te voorkomen, maar ook omdat je producten online gemakkelijker met elkaar kunt vergelijken. Als je weet welk artikel je wilt hebben kun je deze op vergelijkingssites bekijken. Je hoeft bovendien niet te wachten tot het vrijdag is, in veel gevallen begint Black Friday namelijk op donderdag al. Sommige winkels hebben zelfs de hele week al aanbiedingen, zo heeft HEMA elke dag een nieuwe dagdeal in aanloop van komende Black Friday.

  • Controleer de winkel op betrouwbaarheid

Veel nepwinkels proberen tijdens Black Friday ook een graantje mee te pikken. Als je een goede aanbieding ziet van een winkel die je niet goed kent is het verstandig om de winkel vooraf goed te controleren. Dit kun je doen door reviews over het bedrijf te lezen. Daarnaast kun je bij een onbekende winkel het beste achteraf betalen met creditcard of Paypal. Als het bedrijf uiteindelijk nep blijkt te zijn kun je in ieder geval je geld nog terug krijgen.

  • Wacht tot na kerst

Heb je niet kunnen shoppen tijdens Black Friday of heb je niet de juiste aanbieding kunnen vinden? Wacht dan met het kopen van producten tot na kerst. Na kerst worden producten die over zijn gebleven vaak met korting verkocht.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!