Places logo
Menu

Adverteren op social media: de nieuwste cijfers

Adverteren op social media: de nieuwste cijfers

Het zal voor u als ondernemer niet geheel uit de lucht komen vallen: adverteren op social media werkt. Ook de cijfers liegen er niet om: adverteren op social media wordt steeds populairder. Adverteert u nog niet via social media netwerken? Places.nl zal u in deze blog overtuigen.

Waarom adverteren op social media?

Het adverteren op socialmedianetwerken brengt vele voordelen met zich mee. Zo kunt u bijvoorbeeld op Facebook specifiek adverteren bij uw doelgroep. Zo maakt u geen loze kosten aan het bereiken van personen die toch uw klant niet zullen worden. Daarnaast is adverteren op social media in verhouding tot andere advertentiemogelijkheden goedkoop. Zo bespaart u aanzienlijk kosten op uw advertenties. Nog niet overtuigd? Places.nl zet hierna de meest recente cijfers op een rijtje: - Facebook is de onbetwiste nummer één. Meer dan de helft (54%) van de Facebookgebruikers klikt op een advertentie die bij hen in beeld verschijnt. - Ook de verwachtingen zijn verbazingwekkend. In de Verenigde Staten wordt verwacht dat adverteren via social media in 2018 zal stijgen met 194%. - Op dit moment is het aandeel van de socialmedia-advertenties van alle digitale advertenties maar liefst 14,3%. - Het aantal Facebookadvertenties is het afgelopen jaar met maar liefst 54% gestegen. Daartegenover zijn de kosten voor adverteren in die zelfde periode in verhouding gedaald. - Naast de losse advertenties is het op Facebook ook mogelijk om als like-page te adverteren. U kunt dan met uw bedrijfspagina een advertentie plaatsen. Dit werkt natuurlijk veel sneller en daarnaast wordt uw bedrijfsprofiel direct gelinkt aan de advertentie, wat direct meer bezoekers oplevert.

Welk socialmedianetwerk werkt het best?

Adverteerders hebben de volgende top 3 verkozen als meest ideale locaties voor een advertentie: 1. Facebook. Facebook biedt simpele mogelijkheden voor adverteren. U kunt daar zelfs uw doelgroep kiezen. Door het gemak en resultaat staat Facebook terecht op nummer één. 2. YouTube. Ook op het bekendste online videokanaal is het mogelijk te adverteren. U kent ze wel, de reclamevideo's die voor de gewenste video afgespeeld worden. Ook deze wijze van adverteren is razend populair. Lees in deze blog hoe YouTube u van dienst kan zijn. 3. Twitter. Zelfs in 140 tekens wordt geadverteerd en dat is nog populair ook. Want ook een derde plaats in deze lijst is niet mis. Adverteert u al op Twitter? Kijk hier hoe u uw klant overtuigt in slechts 140 tekens. Heeft u uw socialmedialinks al weergegeven op Telefoonboek.nl? Indien u nog vragen heeft kunt u gerust eens contact opnemen met onze klantenservice op het telefoonnummer 024-3555299.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!