Places logo
Menu

92% bouwmarkten uitstekend bereikbaar

92% bouwmarkten uitstekend bereikbaar

Zit er een voorjaarsverbouwing aan te komen? Voor grote en kleine klussen kunt u een aannemer of klusbedrijf in de arm nemen, maar de echte doe-het-zelver gaat lekker zelf aan de slag. Deze kent de plaatselijke bouwmarkt waarschijnlijk tot in de broekzak van zijn of haar overall. Wanneer u zich afvraagt of een bepaald materiaal of gereedschap wel op voorraad is, kan een telefoontje naar de bouwmarkt een hoop gezoek schelen. Maar hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid in deze branche? Hebben bouwmarkten hier een timmermansoog voor of moet er nog aan de klantenservice gesleuteld worden?

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 2537 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Bouwmarkt'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 227 van de 2537 bedrijven het geval, hetgeen neerkomt op 8,9% van de gevallen. Dat betekent dat 91,1% van de onderzochte bouwmarkten weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Provincie

Wanneer de cijfers worden afgezet tegen het aantal bouwmarkten per provincie, valt te zien dat Limburg redelijk uit de toon valt: 14,7% van alle bouwmarkten kregen daar meer dan drie klachten over de telefonische bereikbaarheid. In Zeeland (3,3%) en Flevoland (3,2%) werden relatief gezien de minste klachten genoteerd. In de lijst van slecht bereikbare bouwmarkten vallen overigens weinig echt grote uitschieters. Alleen het hoofkantoor van Praxis in Diemen (251 mislukte belpogingen) en twee filialen van Gamma in Uden en Leusden (beiden 30) kregen meer dan twintig klachten.

Ketens

In de lijst van bouwmarkten met meer dan drie mislukte belpogingen komen vooral veel vestigingen van Kwantum voor (65 filialen). Ook Gamma (23), Praxis (18) en Karwei (12) komen vaak in deze lijst voor.

Prima cijfers

Al met al kan deze branche prima bereikbaarheidscijfers overleggen, vindt ook Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Vrij knap, aangezien het personeel in een bouwmarkt voornamelijk bezig is met het helpen van de klant. Goed om te zien dat zij de telefonische bereikbaarheid zo goed opnemen."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Limburg 14,7%

Noord-Holland 10,5%

Noord-Brabant 10%

Utrecht 9,6%

Zuid-Holland 9,3%

Gelderland 8,4%

Groningen 8,4%

Overijssel 6,9%

Friesland 6,3%

Drenthe 5,7%

Zeeland 3,3%

Flevoland 3,2%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!