Places logo
Menu

60,1% van Nederlandse hoveniers aanwezig via eigen bedrijfswebsite

60,1% van Nederlandse hoveniers aanwezig via eigen bedrijfswebsite

Soms is het tijd voor verandering en dat geldt ook voor uw tuin. Daarbij is het meestal verstandig om hulp in te roepen van een hovenier die u van professioneel advies kan voorzien. Zo geven hoveniers aan dat het najaar de beste periode is om een nieuwe tuin aan te leggen en is de nazomer bijvoorbeeld de beste periode om gras in te zaaien. Hoewel we nu in juli nog volop genieten van de zomer, is het verstandig om tijdig een hovenier te benaderen en een plan te maken. Om alvast inspiratie op te doen en zich te kunnen oriënteren over verschillende hoveniers met verschillende stijlen, is het belangrijk dat hoveniers een bedrijfswebsite hebben. Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende websites van Nederlandse hoveniers.

Onderzoek

In totaal staan 168 hoveniers geregistreerd bij Telefoonboek.nl. Deze bedrijven werden onderzocht op het hebben van een werkende website. Bedrijven die in het bezit waren van een URL, maar zonder werkende pagina werden in dit onderzoek als 'niet werkend' meegerekend. Uiteindelijk bleek er bij 101 websites sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 60,1%. Daarmee is het merendeel van de hoveniers online aanwezig en vindbaar, maar is er voor de overige 39,9% ruimte voor verbetering.

Responsive

Naast het hebben van een werkende website, is er ook gekeken naar het bezit van een responsive design. Een responsive design zorgt ervoor dat een website automatisch meebeweegt met de grootte van het scherm waarop de website wordt getoond en brengt daarom vele voordelen met zich mee. Het invoeren van een responsive design zorgt er namelijk voor dat een website leesbaar en gebruiksvriendelijk is op elk apparaat dat gebruikt wordt. Daarnaast raadt Google een responsive design aan om de online vindbaarheid via zoekmachines te vergroten. Tot slot is een responsive website gemakkelijker te beheren, aangezien wijzigingen slechts één keer hoeven te worden doorgevoerd en niet meerdere keren zoals het geval is bij een aparte mobiele website. Het lijkt er dan ook op dat hoveniers met een werkende website zich bewust zijn van de voordelen van een responsive website. Zo bleek 99% van de werkende websites ook responsive te zijn.

'Percentages om trots op te zijn'

Ronny Oonk, manager van Places Websites denkt dat de uitkomsten van dit onderzoek goede resultaten tonen. "Hoewel er altijd ruimte voor verbetering is, mogen hoveniers trots zijn op deze percentages. Via een eigen bedrijfswebsite kunnen hoveniers zich namelijk onderscheiden van de concurrentie. Zo kunnen zij bijvoorbeeld 'voor-' en 'na-foto's' van tuinprojecten plaatsen en daarmee een duidelijke stijl neerzetten."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!