Places logo
Menu

57,7% websites tuincentra online beveiligd

57,7% websites tuincentra online beveiligd

Dat het aantal online aankopen blijft toenemen is bekend. Zo wordt niet alleen elektronica of kleding online besteld, maar ook andere producten zoals planten of tuinbenodigdheden. Bedrijven als Intratuin bieden dan ook de mogelijkheid om online bestellingen te plaatsen. Afgelopen week bleek echter dat er een lek blijkt te zitten in wifinetwerken waardoor het mogelijk is om mee te kijken met gedeelde informatie. Bezoekers kunnen daarom het beste gebruik maken van beveiligde websites. Zijn de ingevoerde persoons- of betaalgegevens dan ook beveiligd wanneer men een website van een tuincentrum bezoekt? Telefoonboek.nl onderzocht daarom hoeveel tuincentra in het bezit zijn van een SSL-certificaat.

Wat is SSL?

Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen een server en bezoeker. Wanneer bedrijven in het bezit zijn van een SSL-certificaat hebben zij een bestand waardoor er een beveiligde verbinding ontstaat tussen de bezoeker en website. Deze beveiligde verbinding zorgt ervoor dat derden, zoals hackers, niet kunnen meekijken met de informatie die gedeeld wordt tussen website en bezoeker. Wanneer bezoekers zeker willen zijn van een beveiligde verbinding dan kunnen zij checken of voorafgaand aan de URL een hangslotje en de letters "https" worden weergegeven. Is dit niet het geval en begint de URL met de letters "http", dan is er geen beveiligde verbinding en kan de website het waarborgen van privacy niet garanderen.

Tuincentra

Van de 563 bedrijven die geregistreerd staan in de database van Telefoonboek.nl in de categorie "tuincentrum" en een werkende website hebben, bleken 325 websites in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Daarmee is 57,7% van de websites online beveiligd, een kleine meerderheid van het totaal onderzochte websites. Dat betekent dat 42,3% van de overige websites niet in het bezit is van een SSL-certificaat. Hierdoor is het mogelijk dat de privacy van gegevens op deze websites niet gegarandeerd kan worden. Wel is het mogelijk dat de pagina's waar persoons- en betaalgegevens worden ingevoerd zich achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevindt. De hoofdpagina's daarvan zijn echter niet in het bezit van een SSL-certificaat waardoor de gegevens die daar ingevuld worden niet altijd veilig zijn.

Goede ontwikkelingen

Hoewel een relatief kleine meerderheid van de tuincentra die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in het bezit is van een SSL-certificaat, lijkt er sprake te zijn van goede online ontwikkelingen. Ronny Oonk, manager van Places Websites stelt dat tuincentra wellicht niet de bedrijven zijn die de hoogste prioriteit geven aan online beveiliging. "Het is voor te stellen dat tuincentra online beveiliging niet als hoogste prioriteit zien. Toch lijken de geregistreerde tuincentra zich bewust te zijn van het belang van het waarborgen van online privacy en dus online beveiliging. Het is dan ook goed om te zien dat de meerderheid van de tuincentra in het bezit is van een SSL-certificaat. Deze bedrijven vormen dan ook een voorbeeld voor de tuincentra die nog het een en ander kunnen verbeteren."

Ontdek Places Websites

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!