Places logo
Menu

5 apps om uw business te laten groeien

5 apps om uw business te laten groeien

Met de opkomst van de smartphone is er een enorme nieuwe handelstak ontstaan: de wereld van applicaties. Apps zijn er in allerlei soorten in maten. Ze bieden de laatste nieuwtjes, leuke games om u te vermaken tijdens het wachten, informatie over het weer, de mogelijkheid om de nieuwste trends in uw digitale winkelmandje te stoppen... Maar welke apps zijn nou interessant voor u als ondernemer? Places.nl zoekt het voor u uit.

LinkedIn

Met zo'n 225 miljoen geregistreerden wereldwijd kan LinkedIn wellicht een hoop voor uw zakelijke netwerk betekenen. Via LinkedIn kunt u een eigen online cv of 'business profile' aanmaken en contact met uw zakelijke netwerk onderhouden. Uw directe, reeds bestaande contacten kunt u uiteraard gebruiken om nieuwe potentiële klanten of zakenparters te vinden. Daarnaast kunt u LinkedIn gebruiken als een forum, door vragen te stellen aan andere vakmensen die u mogelijk kunnen helpen met zakelijke kwesties.

Itembase

Deze online shoppingassistent kan in slechts 30 seconden uw inbox synchroniseren en de belangrijkste factoren analyseren voor uw business. Via Itembase kunt u al uw bezittingen en aankopen overzichtelijk ordenen en sorteren. Itembase werkt eigenlijk in twee simpele stappen: (1) meld u aan via Gmail of een andere e-mail service; (2) nadat uw inbox bij Itembase aangesloten is, worden business gerelateerde e-mails gebruikt om persoonlijke digitale inventaris te creëren. Itembase zet uw resultaten om in handige grafieken en andere grafische overzichten. Via uw desktop kunt u uw business vervolgens vergelijken met de concurrenten en controleren wat uw resultaten betekenen in relatie tot de markt in zijn geheel. Ook kunt u hulp van itembase ontvangen om te achterhalen wat er nodig is om uw business te laten groeien.

iScanner

Een stapel rondslingerende papieren op uw bureau of het eindeloos wachten op kopietjes die uit het kopieerapparaat komen rollen is er met iScanner niet meer bij. Met deze app kunt u eenvoudig meerdere documenten, bonnetjes, aantekeningen, notities en dergelijke inscannen op uw smartphone en deze omzetten naar een PDF-bestand. Zo heeft u belangrijke informatie altijd georganiseerd bij de hand en kunt u het makkelijk delen met collega's of klanten.

Yammer

Deze app is eigenlijk de zakelijke en variant op Twitter: het gaat er niet om wat je aan het doen bent, maar waar je aan werkt. Indien uw werknemers allemaal een zakelijk e-mail adres hebben met hetzelfde domein kunt u ze uitnodigen om zich aan te sluiten bij uw netwerk binnen Yammer. Als u uw werknemers en collega's uitgenodigd heeft, kunnen zij deelnemen aan dit privé netwerk en updates plaatsen over zaken waar ze momenteel aan werken. Door het plaatsen van nieuws, vragen en antwoorden helpt Yammer uw werknemers om met elkaar in contact te komen en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en vaardigheden, voor een optimalere samenwerking.

Camcard

Dankzij Camcard hoeft u niet meer een stapel visitekaartjes met u mee te slepen. Als u na een afspraak met een klant of zakenrelatie een visitekaartje meekrijgt, kunt u deze direct scannen met uw smartphone. Camcard slaat de contactinformatie dan op, zodat u het later kunt teruglezen. Haal meer uit uw contacten door ze via Camcard een reminder te sturen of contactinformatie van anderen te delen met uw zakenrelaties om uw netwerk te onderhouden en vergroten.

Apps van Places

Tot slot: wist u dat de app van Telefoonboek.nl gratis kunt downloaden op uw iPhone en iPad? Met deze app heeft u toegang tot contactgegevens van miljoenen bedrijven én personen in Nederland. Daarnaast biedt de app van Openingstijden.com informatie over alle actuele openingstijden van bedrijven en winkel, zodat u nooit voor een dichte deur staat. Ook deze is gratis te downloaden. Meer lezen over handige apps? Houd dan de Places.nl blogpagina in de gaten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!