Places logo
Menu

De 10 must hear podcasts voor ondernemers

De 10 must hear podcasts voor ondernemers

Een podcast is een informatief of entertainend verhaal waar men naar kan luisteren. Een podcast kan geluisterd worden op elk gewenst moment en op elk gewenste plek. Door te luisteren naar podcasts kunt u zichzelf verder ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Tegenwoordig kan dit op veel websites en ook op Spotify staat een collectie van podcasts. Places Nieuws zet voor u de 10 beste en leukste podcasts voor ondernemers op een rij en waar u deze kunt luisteren.

Masters of scale podcast door Reid Hoffman

In deze podcast gaat Reid Hoffman het gesprek aan met belangrijke personen in bedrijven. Reid Hoffman, die zelf co-founder is bij LinkedIn, laat zien hoe bedrijven uitgroeien van niks naar een miljoenenbedrijf. Hij interviewt onder andere de CEO van Spotify en Starbucks en de co-founder van Instagram. Meer weten over hoe grote bedrijven zijn gegroeid? Dan is deze podcast iets voor u! Deze podcast is beschikbaar via Apple en Spotify.

Master Your Mindset door Michael Pilarczyk

Michael Pilarczyk is een Nederlandse ondernemer, schrijver en spreker en stimuleert anderen om hun beste leven te leiden. In deze podcast samen met Cindy Koeman bespreekt hij onder andere persoonlijk succes, geluk, levenskunst en communicatie. Zo maakt dit duo podcasts als 'Rust in je hoofd' en 'Succesvol ondernemen' maar ook 'Persoonlijk leiderschap'. Genoeg onderwerpen om inspiratie van te krijgen én uw eigen mindset te verbeteren. Deze podcast is te vinden op de website van Michael Pilarczyk, Spotify en Apple.

Marketing School door Neil Patel en Eric Siu

In de Marketing School krijgt u informatie en tips over digital marketing en online marketing. Veelbesproken onderwerpen zijn SEO, content marketing, social media, email marketing, conversie optimalisatie en algemene marketing tactieken. In afleveringen van vaak minder dan 10 minuten doet u nieuwe marketing kennis op! Deze podcast is zowel interessant voor starters als ervaren marketeers en is eenvoudig te beluisteren op Spotify.

Marketing over Coffee door John J. Wall en Christopher S. Penn

Dit is een informele podcast over marketing. Afleveringen zijn onder andere opgenomen met Simon Sinek en Seth Godin. Onderwerpen gaan over klassiek marketing, maar ook over nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied. De 20-minuten-durende afleveringen staan vol tips & tricks over marketing, zoals ze besproken zouden worden bij het koffiezetapparaat. Ook deze podcast is te beluisteren via Spotify, Apple en een eigen website.

Seth Godin's Startup School door Seth Godin

In 2012 bracht auteur Seth Godin 30 starters bij elkaar voor een workshop. Deze is opgenomen en opgedeeld in diverse afleveringen. De podcast is dus eigenlijk een workshop, waarin specifieke en handige tips staan voor start-ups. Afleveringen gaan bijvoorbeeld over cash flows, maar ook over hoe een bedrijf aantrekkelijk gemaakt wordt voor klanten. Een interessante workshop om meer te leren over het ondernemerschap. Deze podcast is helaas niet te beluisteren op Spotify, maar wel via Apple.

Business Wars door David Brown

Business is war, zoals deze podcast terecht benoemd. In diverse afleveringen wordt de concurrentiestrijd tussen bedrijven toegelicht. Wat beweegt deze bedrijven en leiders om dit te doen? Dat ontdekt u in deze podcast. Onder andere Netflix vs. Blockbuster en Nike vs. Adidas komen aan bod, maar ook Coke vs. Pepsi en McDonald's vs. Burger King. Deze podcast is te beluisteren via Apple en Spotify.

Sophisticated Marketer's Podcast door Jason Miller

Jason Miller, het brein achter de global content van LinkedIn, is de host van deze podcast. In de afleveringen interviewt hij professionele marketeers over de toekomst van marketing. Onderwerpen betreffen storytelling, branding, authenticiteit en content. Deze podcast is te vinden via Apple en is ook op andere websites gratis te beluisteren.

The Growth Show door Meghan Keaney Anderson

Afleveringen over trends, keerpunten en winnen. CEOs en bedrijfseigenaren worden geïnterviewd om te ontdekken hoe bedrijven succesvol kunnen zijn. Hoe realiseert u duurzame groei? Hoe ontwikkelt u een idee? Dit leert u in deze podcast. Doe inspiratie op wanneer u luistert naar de afleveringen die ongeveer 30 minuten duren. Deze podcast is te beluisteren via Spotify en Apple.

TED Talks Daily door TED en TEDx

Elke werkdag verschijnt een nieuwe ted talk online. Deze korte praatjes gaan over diverse onderwerpen: van kunstmatige intelligentie tot de Brexit en alles wat hier tussen zit. Een aantal praatjes gaan over bedrijven en bedrijfsvoering, maar de nodige afwisseling is terug te vinden in de onderwerpen. Verbreed uw kennis met deze podcast. Online beschikbaar via onder andere Spotify, maar ook te vinden als video's op YouTube.

HBR Ideacast door Harvard Business Review

In deze wekelijkse podcasts wordt gesproken met belangrijke leiders binnen het bedrijfsleven en management. Denk aan Google's Eric Schmidt. Enkele onderwerpen zijn: 'Use Your Money to Buy Happier Time' en 'Why It's So Hard to Sell New Products'. Geen tijd om HBR te lezen? Geen probleem, u kunt er nu ook naar luisteren! Deze podcast kunt u vinden op de website of beluisteren via Spotify en Apple.

Er zijn natuurlijk veel meer podcasts te vinden. Neem eens de tijd om te ontdekken welke interessant onderwerpen u nog meer kunt beluisteren of check of uw favoriete blog misschien een podcast heeft.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!