Menu

Europese Dag van de Privacy: de voordelen van een beveiligde website



Europese Dag van de Privacy

Ben jij ondernemer? Dan was uitgerekend deze week dé week om stil te staan bij de jaarlijkse 'Europese Dag van de Privacy'. Deze dag is in het leven geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. Er is gekozen voor 28 januari omdat dit de dag is dat in 1981 de dataprotectieverdrag werd ondertekend. Het doel van deze dag is om de Europese burgers te informeren over hun rechten betreffend gebruik van hun persoonsgegevens en data. Ook worden bedrijven aangespoord de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren. Telefoonboek.nl helpt je op weg en licht je in over de privacywetgeving. Bovendien leggen we de voordelen uit van een beveiligde website. De nieuwe privacywet geldt voor alle ondernemers dus het is van belang dat je op de hoogte bent.

Privacywetgeving voor ondernemers

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is op 25 mei 2018 ingegaan. Niet voldoen aan deze wetgeving kan flinke boetes opleveren. Vrijwel alle ondernemers hebben te maken met deze wetgeving, bijvoorbeeld door het sturen van een factuur, offerte of nieuwsbrief. Ook wanneer je afspraken bijhoudt van klanten, contactgegevens of personeelsinformatie dien je op de hoogte te zijn van deze wet. Door de AVG heb je verantwoordingsplicht. De nieuwe wetgeving stelt strengere eisen aan de toestemming die personen moeten geven voor het verwerken van gegevens. Je moet kunnen aantonen dat er geldige toestemming is verkregen. Het gaat om de manier waarop je toestemming vraagt, krijg en registreert.

Wie kan je helpen?

De Autoriteit Persoonsgegevens biedt een tienstappenplan voor ondernemers om AVG-proof te worden. Daarnaast is er een speciale website gemaakt www.hulbijprivacy.nl om ondernemers hierin verder te helpen. Het is vooral van belang dat je voortaan actief moet kunnen aantonen dat je als ondernemer aan de nieuwe privacywet moet houden.

Beveiligde website middels een SSL certificaat

SSL staat voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen webserver en internetbrowser. Je herkent een SSL certificaat aan een slotje in de adresbalk en https:// in plaats van http://. Een SSL certificaat kent vele voordelen. Hiermee versleutel je al het verkeer op je website, kom je hoger in de zoekresultaten, straal je betrouwbaarheid uit en haal je meer succes uit je website. Door meer betrouwbaarheid en vertrouwen uit te stralen naar je bezoekers, kun je hogere conversies genereren. Alleen maar voordelig dus!

Heb jij SSL écht nodig?

Om er zeker van te zijn dat de persoonsgegevens van je bezoekers beveiligd worden, is een SSL certificaat noodzakelijk. Met dit certificaat voldoe je aan een belangrijke eis voor een beveiligde website. Als jij geen SSL certificaat hebt geïnstalleerd op je website of webwinkel, kun jij niet aantonen dat jij er alles aan hebt gedaan om de persoonsgegevens te beveiligen. Om SSL te krijgen op je website moet je een SSL certificaat aanvragen. Dit doe je middel van een Certificate Signing Request (CSR). Dit kun je vaak regelen via je webhosting pakket.

Foto: Pixabay


Delen:



Reacties


Zoeken
Zoek