Places logo
Menu

Website aanmaken: wel of geen www?

Website aanmaken: wel of geen www?

Er bestaan verschillende manieren om naar een website te gaan via internet. U kunt een webadres intypen in de URL-balk, zoeken via een zoekmachine of een website opslaan als favoriet. Veel mensen typen de domeinnaam van de website in zonder 'www' er voor, simpelweg omdat dat sneller gaat. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een domeinnaam met www en zonder www? In deze blog legt Places het aan u uit.

Onderdelen van een domeinnaam

Om te begrijpen wat het verschil is, is het allereerst belangrijk om te vermelden hoe een domeinnaam precies in elkaar zit. Een domeinnaam bestaat namelijk uit drie verschillende delen: 1. het subdomein, oftewel de 'www' 2. het hoofddomein, bijvoorbeeld 'places' 3. de extensie, zoals .nl of .com Het subdomein en de extensie kiest u bij het aanmaken van uw website en deze kunnen daarna niet meer gewijzigd worden. De URL-extensie heeft weer invloed op hoe hoog de site scoort in zoekmachines, omdat dit aangeeft tot welk land de website toebehoort. Het is niet verstandig om bijvoorbeeld de extensie .uk te gebruiken terwijl uw bedrijf gevestigd is in Nederland, omdat uw website dan niet hoog in de zoekresultaten zal opduiken voor mensen die vanuit Nederland naar uw bedrijf zoeken.

Verwijst uw website zichzelf door?

Places.nl en www.places.nl zijn twee verschillende websites, en ook zoekmachines als Google zien dat zo. Als ondernemer is het verstandig om één van de twee te kiezen als domeinnaam en de andere optie door te laten verwijzen naar de site die u gekozen heeft. U kunt zelf met een simpel foefje achterhalen of uw website wordt doorverwezen. Typ in uw adresbalk uw domeinnaam zonder www ervoor. Wanneer uw website vervolgens wordt getoond én in de adresbalk de 'www' tevoorschijn komt betekent dit dat uw website wordt doorverwezen het webadres met de www er voor. Andersom werkt het hetzelfde: typ in uw adresbalk uw domeinnaam met www ervoor. Wordt uw website getoond en is in de adresbalk de www niet meer terug te vinden? Dan verwijst uw website zich door naar het hoofddomein!

Hoe doet u dat?

Als ondernemer wilt u hoogstwaarschijnlijk bekend staan als één en dezelfde website in zoekmachines. De ene optie moet automatisch linken naar de andere. Dit kunt u zelf instellen door .txt bestand te maken. Overigens kunt u ook bij Google ook uw voorkeursdomein aangeven, dus met of zonder www.Dit bepaalt hoe uw website vervolgens in Google te zien is.

Places Website

Via Places kunt u zelf in een paar eenvoudige stappen een gratis zakelijke website maken. Deze website is een online visitekaartje van uw bedrijf. Uiteraard kunt u deze website zelf beheren en personaliseren. Met een eigen Places Website vergroot u uw bereik en online vindbaarheid. Het is zelfs mogelijk om uw Places Website te koppelen aan uw bestaande domeinnaam en uw socialmedia-accounts! Voor aanvullende informatie kunt u altijd contact opnemen via 024 - 3555299. Wij helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!