Places logo
Menu

ZZP'en en kinderen: hoe combineert u dat?

ZZP'en en kinderen: hoe combineert u dat?

ZZP'er en kinderen? Hoewel u natuurlijk ontzettend blij bent met uw kleintjes, brengt het combineren wel wat uitdagingen met zich mee. Places.nl bespreekt vandaag hoe u de rol als ouder kunt combineren met het ondernemerschap.

Kinderen zijn duur

Waar werknemers in loondienst tijdens hun verlof gewoon doorbetaald krijgen, missen ZZP'ers natuurlijk een hoop inkomsten. Daarnaast kost het eerste kind volgens Nibud 17% van uw besteedbare inkomen, met een tweede kind is dat 26% en bij drie kinderen zelfs 33%. Als u zwanger bent kunt u een Zelfstandige en Zwanger- uitkering aanvragen. Het bedrag dat u ontvangt is echter nooit hoger dan het bruto minimumloon, dus het is verstandig om vooraf een financiële buffer op te bouwen.

Aandacht verdelen

Probeer altijd te focussen op één ding tegelijk. Multitasken tussen uw kinderen en uw werk zorgt ervoor dat u aan beide niet uw volledige aandacht kunt geven. Goed plannen is dus erg belangrijk; werk bijvoorbeeld wanneer de kinderen op school zijn en zet uw telefoon uit als u tijd met hen heeft ingepland. Ook zijn er in de grotere plaatsen werkplekken die op dezelfde locatie kinderopvang bieden. Voor opvang kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Heeft u er echter wel eens over gedacht om hulp te vragen aan uw (ZZP'er) vrienden? Passen op elkaars kinderen kan een ideale oplossing zijn en het scheelt een hoop geld.

Time management

Probeer zoveel mogelijk afspraken in elkaar te passen. Combineer bijvoorbeeld het ophalen van uw dochter en een bankbezoek. Wanneer u een bedrijf aan huis heeft en als u goed plant, is dat natuurlijk ideaal voor uw kinderen. U kunt (vakantie)dagen flexibel inplannen en u bent er als uw kind ziek is. Let er wel op dat uw planning niet té strak is, zodat er tijd over blijft voor onverwachte zaken in uw werk en privé. Schakel een goed boekhoudingsprogramma in om tijd te besparen. Plan ook vaste momenten in voor de boekhouding, dat zorgt voor rust. En verdeel huishoudelijke taken met uw partner, zodat u hier niet altijd aan hoeft te denken.

Zorg er tot slot voor dat u niet áltijd bereikbaar bent, zodat u niet wordt afgeleid wanneer u waardevolle tijd met uw kinderen doorbrengt. Places Antwoordservice biedt daarvoor de oplossing. U bent dan 24 uur per dag bereikbaar. Onze telefonisten beantwoorden uw telefoontjes volgens een door u opgesteld script. U ontvangt dan een samenvatting van ieder gesprek, zodat u kunt terugbellen wanneer het u uitkomt. In noodgevallen schakelen ze de telefoon naar u door. Voor meer informatie over deze dienst kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen op 024 - 3506953!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!