Places logo
Menu

Zorg voor een snellere website en stijg in de Google zoekresultaten

Zorg voor een snellere website en stijg in de Google zoekresultaten

Tegenwoordig moet alles groter, sneller en beter. Natuurlijk ook uw website. Want een snellere website, wie wil dat nou niet? In dit artikel leggen we aan u uit waarom een snelle website belangrijk is, hoe u kunt vaststellen hoe snel uw website is en wat u kunt doen om de snelheid van uw website te verbeteren.

Belang van een snelle website

De snelheid van uw website is van belang voor de SEO, ook wel de zoekmachine optimalisatie genoemd, van uw website. Google hecht namelijk veel waarde aan de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van uw website is één van de speerpunten hiervan. Hoe sneller uw website, hoe hoger deze in de zoekresultaten van Google belandt. Dat zorgt uiteindelijk voor meer traffic. Daarnaast zullen de bezoekers ook tevredener zijn als ze minder lang hoeven te wachten en zal dit uiteindelijk voor meer conversie zorgen. Maar hoe komt u erachter wat de snelheid van uw website is en of u hier eventueel verbeteringen kunt toepassen?

Achterhalen van de snelheid van uw website

Om de snelheid te kunnen verbeteren, moet u eerst weten wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot de snelheid van uw website. Wellicht hoeft er namelijk helemaal niets verbeterd te worden, omdat uw website al snel genoeg is. De snelheid van uw website kunt u meten met verschillende gratis tools, zoals bijvoorbeeld de Google PageSpeed Insights. Deze geeft u een score voor zowel mobiele- als desktopsnelheid van de website. Daarnaast geeft de tool zelf ook al suggesties voor verbeterpunten. Een score van 80 is goed. Streven naar een score van 100 is goed, maar het kan toch lastig zijn om dit te behalen. Als u ver onder de 80 punten zit, kunt u wellicht gebruik maken van de volgende drie eenvoudige verbeterpunten om uw website sneller te maken:

1. Optimaliseer uw afbeeldingen

Een gemakkelijke manier om uw website sneller te maken is het optimaliseren van uw afbeeldingen. Vaak wordt op websites gebruik gemaakt van te grote afbeeldingen. Het laden van deze afbeeldingen neemt dan erg veel tijd in beslag, waardoor de website langzamer wordt. Door gebruik te maken van tools zoals smush.it kunt u er gemakkelijk achterkomen welke afbeeldingen verkleind kunnen worden. Een richtlijn een maximale bestandsgrootte van 1 MB. Let op dat uw afbeeldingen niet te klein worden, dit kan ten koste van de kwaliteit gaan.

2. Let op het wordpress-thema dat u gebruikt

Er bestaat een erg groot aantal verschillende thema"s voor Wordpress. Natuurlijk is het belangrijk dat een thema aansprekend is vormgegeven, maar dit is niet het enige criterium voor een goede keuze van een wordpress-thema. Als het thema veel uiteenlopende functies heeft, kan dit namelijk al snel een slechte invloed hebben op de snelheid ervan. Daarom is het verstandig om een zo simpel mogelijk wordpress-thema te gebruiken. Om achter de snelheid van een thema te komen, kunt u het bijvoorbeeld testen in Google PageSpeed.

3. Kies de juiste hostingpartij

Het laatste punt om de snelheid van uw website te verbeteren is het kiezen van de juiste hostingpartij. Als u uw eigen hosting doet, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste hardware, hosting-architectuur en server-instellingen. Vaak is het hebben van een eigen server echter behoorlijk duur door de vele updates die nodig zijn, waardoor het al snel loont om de hosting uit te besteden. Hier zijn hardware en instellingen al geoptimaliseerd voor uw Content Management Systeem, bijvoorbeeld Wordpress. Let bij de keuze van uw hostingpartij op aspecten zoals de fysieke locatie en naam van de partij. Als u waarde aan een snelle website hecht, is het aan te raden om voor een gerenommeerde hostingpartij te kiezen.

Heeft u nog tips voor uw mede-ondernemers om de snelheid van hun website te verbeteren? Laat het vooral weten in een reactie onder deze blog!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!