Places logo
Menu

Zo promoot u uw evenement online: tips & tricks

Zo promoot u uw evenement online: tips & tricks

Voor het promoten van evenementen online zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. Op uw website kunt u aankondigingen en filmpjes plaatsen, maar ook het inzetten van sociale media voor de promotie van evenementen wordt steeds populairder. Places helpt u graag bij het optimaal promoten van uw evenementen. In deze blog vindt u verschillende tips en tricks!

Groot of klein?

Met de promotie van uw evenement wilt u natuurlijk zo veel mogelijk mensen te bereiken. Hiervoor is het goed om van tevoren te bedenken hoe u dit wilt aanpakken. Voor een goed overzicht voor de bezoekers van uw evenement is het van belang dat alle informatie over het evenement op één centrale plek te vinden is. Wanneer het evenement (bijvoorbeeld een festival) van grote omvang is, is het handig om een aparte website te maken voor het evenement. Dit zorgt ervoor dat het overzicht bewaard kan blijven en er bij uw publiek geen verwarring kan ontstaan doordat er steeds naar andere websites wordt doorverwezen. Een goede optie hiervoor is een 'one page website' met uitklapbare informatie. Als het evenement van minder grote omvang is kunt u het beste een enkele pagina op uw al bestaande website inrichten voor het evenement. Vergeet dan niet een duidelijke link op uw homepage naar deze pagina te plaatsen, zodat het evenement de aandacht van de bezoekers trekt. Om te weten te komen of promotie via uw website(s) werkt kunt u Google Analytics op uw website installeren. Deze toont bezoekersaantallen, trends en laat zien waar de bezoekers vandaan komen.

Evenementen promoten via Facebook

Het promoten van uw evenementen op Facebook is in principe gratis. Helaas bereikt u hiermee alleen Facebookgebruikers en moet u de Facebookpagina blijven updaten om op de nieuwsfeed van uw volgers te blijven verschijnen. Tenminste dat zou u verwachten. Evenementen krijgen binnenkort namelijk een prominentere plaats in de nieuwsfeed op Facebook. Daarnaast zal het mogelijk worden om via Facebook Messenger, de berichtenservice van Facebook, evenementen te delen met vrienden en worden er aanbevelingen gedaan naar aanleiding van de evenementen waar de gebruiker al staat aangemeld. Uw evenement zal door deze aanpassing door Facebook vaker door gebruikers gezien worden. Het ontwikkelingsteam werkt er momenteel aan om ook niet-Facebookgebruikers de mogelijkheid te geven om uitgenodigd te worden op Facebook. De personen die geen gebruik maken van Facebook kunnen dan ook aangeven dat zij deelnemen aan een evenement. Daarnaast zijn er al wat vage plannen bij Facebook om een aparte evenementen app te maken voor evenementen. Iets concreets kan nog niet naar buiten gebracht worden, maar wanneer hier meer informatie over is zal Places u hier zo snel mogelijk van op de hoogte stellen.

Toon uw website en links naar sociale media op Places.nl

Zorg ervoor dat uw website en pagina's op social media altijd te vinden zijn, zodat u meer bezoekers aan kunt trekken voor uw evenement. Bij Places toont u gemakkelijk uw social mediaprofielen, zelfs bij een gratis bedrijfsvermelding. Maar er is meer: ook uw afbeeldingen kunt u tonen. Maakt u gebruik van een van de Places advertentiepakketten, dan kunt u bijvoorbeeld uw evenementenposter weergeven. Ook is het mogelijk om uw promotiefilmpje weer te geven. En ten slotte kunt u de tekst van uw advertentie aanpassen om zo uw evenement nog beter te promoten. Kunt u advies gebruiken? Neem dan contact met ons op via 024-3555299. Wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!