Places logo
Menu

Zo haalt u langdurig voordeel uit de feestdagen!

Zo haalt u langdurig voordeel uit de feestdagen!

December is een drukke maand. Niet alleen op persoonlijk vlak waar u talloze feestjes, diners en familiale verplichtingen heeft, maar ook voor uw zaak. Places.nl geeft u advies over hoe u als ondernemer het meeste uit de feestdagen kunt halen.

Zakelijk gewin?

Tijdens deze periode zult u de omzet een beetje los moeten laten. Hoewel de periode van cadeaus en voornemens voor het nieuwe jaar veel mogelijkheden biedt draait het nu niet alleen maar om het financiële aspect. Deze tijd is juist het moment om uw klanten te laten binden met uw organisatie en uw waardering voor uw personeel uit te spreken.

Klantenbinding tijdens de feestdagen

Door in deze periode te laten merken dat u persoonlijk aandacht besteed aan uw klanten kunt u winst op de langere termijn veilig stellen. Een positieve, opvallende en sympathieke boodschap slaat aan. Het draait om het meegeven van een kerstgevoel. U kunt loyale klanten een kaartje sturen of een leuke kerstboodschap mailen. Het hoeft niet veel te kosten om effectief te zijn. Zorg ervoor dat de kerstboodschap geen winstoogmerk heeft, alleen dan wordt het door uw klanten geadopteerd als een oprechte kerstwens.

Als u tijd wil besparen kunt u bijvoorbeeld ook aansluiten bij een al lopend initiatief, zoals een lokale kerstmarkt of koopavond of een landelijke actie als Serious Request. Op die manier kost het u minder moeite en behaalt u maximaal resultaat.

Extra aandacht voor uw personeel

Voor veel zaken is het tijdens de feestdagen, of in de periode daarvoor, hard werken. Dit is dan ook het juiste moment om te laten weten dat u dat waardeert. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een klein presentje met persoonlijke insteek te geven, zelf mee op de vloer te staan tijdens de drukke uren als u dat niet altijd doet of iets ander origineels. Houd daarbij wel in gedachte dat het een drukke periode is en dat niet iedereen op het zoveelste verplichte nummertje zit te wachten. Ga dus na waar u uw personeel echt blij mee kunt maken.

Zo maakt u uw klanten en personeel tevreden, en dat zal u op de langere termijn ook veel opleveren. Het gaat dus niet om de grootte van het gebaar, maar om de gedachte erachter. Places.nl wenst u alvast fijne feestdagen!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!