Places logo
Menu

Zo creëert u een passende huisstijl voor uw bedrijf

Zo creëert u een passende huisstijl voor uw bedrijf

Bij het opstarten van uw bedrijf is de huisstijl een belangrijke factor. Met uw huisstijl kiest u bewust hoe u uw bedrijf aan de buitenwereld presenteert. Door middel van uw huisstijl onderscheidt u zich bovendien van uw concurrenten. Benieuwd naar hoe u een goed van start gaat? Lees dan snel verder! Places.nl vertelt het u in deze blog.

Identiteit van het bedrijf

Waar moet u beginnen wanneer u een nieuwe huisstijl wilt creëren? Ga eerst na welke uitstraling uw bedrijf moet hebben, en wat het imago is dat u wilt creëren. Kijk naar wat voor soort bedrijf u heeft, en kies voor een uitstraling die daar het beste bij past. Als de identiteit niet overeenkomt met de uitstraling, geeft u uw potentiële klanten mogelijk een verkeerde boodschap.

Bedrijfslogo

Het bedrijfslogo is vaak het eerste dat uw klanten zien . Voor u als startende ondernemer is het belangrijk om een vaste stijl te hanteren. Gebruik altijd dezelfde stijl op uw rekeningen, visitekaartjes en de website. Dit zorgt voor herkenning bij uw (potentiële) klanten. Bovendien straalt u hierdoor in alle communicatie dezelfde identiteit uit. Wilt u het logo zelf ontwerpen? Kijk dan eens naar deze tips om een bedrijfslogo te maken.

Bedrijfsnaam

Bij het bedenken van een bedrijfsnaam moet u met enkele zaken rekening houden. Allereerst moet u bij de Kamer van Koophandel en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) nagaan of de bedrijfsnaam is toegestaan. Ook is het belangrijk dat uw bedrijfsnaam goed vindbaar is op internet. Zorg ervoor dat de naam niet te ingewikkeld is, anders haken mensen al snel af en bent u een potentiële klant kwijt voordat diegene iets bij u heeft gekocht.

Uitbesteden

Als u niet zo creatief bent is het wellicht handig om het uit te besteden aan een professioneel bureau. Wanneer u dat doet is het wel van belang dat u zoveel mogelijk wensen doorgeeft aan de ontwerper, zodat die er mee aan de slag kan en alles in een ontwerp kan verwerken. Het is tenslotte uw huisstijl.

Vernieuwen

Net zoals dat u zich blijft ontwikkelen en verbeteren, dient de huisstijl ook om de paar jaar gerestyled te worden. Dit is van belang omdat uw huisstijl de identiteit van het bedrijf versterkt. Het hoeft allemaal niet drastisch veranderd te worden, maar pas bijvoorbeeld de kleur aan. De huisstijl bepaalt wat voor eerste indruk de klant van u krijgt. Belangrijk is dat u uw bedrijf zo goed mogelijk vertegenwoordigt. Wees representatief, betrouwbaar en zorg dat u uw afspraken altijd nakomt.

Meer handige ondernemerstips lezen? Houd dan de Places blogpagina in de gaten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!