Places logo
Menu

Ziekenhuis zet sociale-media ambassadeurs in om kijkje achter de schermen te geven

Ziekenhuis zet sociale-media ambassadeurs in om kijkje achter de schermen te geven

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gaat 45 verpleegkundigen inzetten als sociale-media ambassadeurs. De verpleegkundigen gaan via sociale-media mensen een kijkje geven achter de schermen van het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat dit een realistische beeldvorming weergeeft en dat het imago van het ziekenhuis opgekrikt wordt.

Privacy

De verpleegkundigen zijn enthousiast om op sociale-media ervaringen van de werkzaamheden te delen, zij moeten in het ziekenhuis echter wel rekening houden met de privacy van patiënten. Privacy is altijd een gevoelig onderwerp voor een ziekenhuis. Hierdoor is deze manier van marketing een spannende keuze van het AMC. Desondanks biedt deze aanpak wel een goede mogelijkheid om enthousiaste medewerkers iets te laten vertellen over hun werk. Uiteindelijk hoopt het ziekenhuis dat er meer vacatures worden ingevuld.

Medewerkers als ambassadeur

Niet alleen het ziekenhuis zet medewerkers in als sociale-media ambassadeurs, dit gebeurt ook vaak door andere werkgevers. Steeds meer werknemers zijn enthousiast om content over hun baan te delen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een vlog of blog zijn. Hoewel het delen van content meestal een positieve invloed heeft op het bedrijf, kan het soms ook anders uitpakken. Het is daarom handig om als bedrijf een beleid te maken voor medewerkers die als ambassadeur gaan optreden. Bepaal van te voren samen welke content wel mag worden gemaakt en welke onderwerpen of afdelingen geen content mogen publiceren. Let altijd op met bedrijfsgegevens, plannen en/of persoonsgegevens die mogelijk in het zichtveld liggen. Als de strategie goed uitpakt is dit een positieve manier om bijvoorbeeld het imago van een bepaalde branche te verbeteren.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!