Places logo
Menu

Uw bedrijf in de spotlights met LinkedIn Showcase Page

Uw bedrijf in de spotlights met LinkedIn Showcase Page

LinkedIn lanceerde deze week een nieuwe marketingfunctie voor bedrijven: Showcase Pages. Met een LinkedIn Showcase Page heeft u als bedrijf de mogelijkheid om uw product, dienst, campagne of merk beter te positioneren binnen LinkedIn. Maar wat is precies het verschil met een Company Page? En hoe maakt u eigenlijk een LinkedIn Showcase Page?

Company Page vs. Showcase Page

LinkedIn bood al enige tijd de mogelijkheid tot het maken van Company Pages. Met de Showcase Pages kunt u als bedrijf echter specifieke pagina's maken voor uw product, dienst, campagne of merk. Op die manier kunt u de juiste doelgroep voorzien van de juiste informatie. Met een Showcase Page kunt u net als bij uw Company Page voor kiezen om updates en gesponsorde updates te plaatsen. Het verschil is alleen dat uw LinkedIn volgers zelf kunnen bepalen in welke aspecten van uw bedrijf zij geïnteresseerd zijn.

Iets voor uw bedrijf?

Voordat u een Showcase Page gaat aanmaken is het verstandig goed na te denken over de toegevoegde waarde voor uw bedrijf. Ga voor uzelf na welke producten, diensten en onderdelen van uw bedrijf u eventueel kunt uitlichten op een Showcase Page. Is er daarnaast voldoende tijd en ruimte om uw Showcase Page op te zetten en te onderhouden? Een andere vraag die u zich moet stellen is: heeft mijn Showcase Page een andere doelgroep dan mijn Company Page? Wanneer dit niet het geval is dan is kunt u uw focus beter op uw Company Page blijven leggen.

Zo maakt u een Showcase Page

Stap 1

Wanneer u ingelogd bent in LinkedIn en zich bevindt op uw Company Page kunt u klikken op 'Edit'. Vervolgens kiest u voor 'Create a Showcase Page' en de gele button 'Get Started'.

Stap 2

Bepaal de naam van uw LinkedIn Showcase Page. Deze naam wordt straks weergegeven in de URL-balk en kan niet meer worden gewijzigd. Probeer hierbij de gehele inhoud van de pagina te dekken.

Stap 3

U kunt nu uw Showcase Page bewerken. Voeg een logo, coverfoto en tekst toe. Dit geeft een professionele indruk aan uw potentiële klanten. U kunt op deze pagina ook de categorie van uw Showcase Page bepalen.

Stap 4

Controleer al uw gegevens en plaats uw eerste update. Wanneer u er zeker van bent dat uw Showcase Page is afgerond, kunt u de pagina publiceren.

Stap 5

Uw Showcase Page is nu gemaakt. Tijd om het eindresultaat te presenteren aan uw online netwerk!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!