Places logo
Menu

Zeldzame namen in de top 20 meest voorkomende achternamen in Wezep

Zeldzame namen in de top 20 meest voorkomende achternamen in Wezep

Wezep is een dorp gelegen aan de rand van de Veluwe en is onderdeel van de gemeente Oldebroek. In de omgeving van Wezep liggen militaire kazernes. Er wonen in dit dorp 12.142 inwoners. De meeste inwoners zijn tussen de 45 en 65 jaar oud. Er is in dit dorp ruimte voor recreatie en er zijn verschillende sportfaciliteiten. Wezep ligt in de buurt van Zwolle en is dus de ideale uitvalsbasis om een dagje naar Zwolle te gaan. Het dorp Wezep is vooral ontstaan na de Tweede Wereldoorlog. Wat zien we hiervan terug in de meest voorkomende achternamen?

Ende meest voorkomende achternaam

De achternaam Ende komt het vaakst voor in Wezep. Dit is echter een naam die niet veel voorkomt in Nederland. Kenmerkend voor deze naam is dat het een adresnaam kan zijn of duidt op een vondeling. Een adresnaam verwijst naar de vroegere woonlocatie. Met vondeling wordt bedoeld dat dit een van de namen was van een vondeling vroeger.

Zeldzame namen in Wezep

Er komen veel zeldzame achternamen voor in het dorp. Op de tweede plek eindigt de naam Oene, die minder dan 100 keer voorkomt in Nederland. Oene is afgeleid van de naam van de vader, ook wel patroniem genoemd, of van een aardrijkskundige locatie, ook wel toponiem genoemd. Verderop in de lijst komen andere zeldzame namen voor zoals Ommen, Hul en Pijkeren. Deze namen worden gekenmerkt als herkomstnaam, adresnaam en toponiem.

Fijne achternaam

Op plek nummer 20 eindigt de achternaam Fijn. Dit duidt op een persoonstype. Hiermee wordt bedoeld dat deze naam oorspronkelijk gebaseerd is op bepaalde fysieke of mentale eigenschappen. Een Franse achternaam wat hier een voorbeeld van is, is Prudhomme wat vertaald kan worden naar rechtschapen mens. In het Nederlands is dit Goetheer of Fijnheer. De achternaam Fijn kan hiervan afgeleid zijn.

Top 20 meest voorkomende achternamen Wezep

Benieuwd of uw achternaam in de lijst staat? De top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

 1. Ende
 2. Oene
 3. Wolf
 4. Groot
 5. Ommen
 6. Beek
 7. Bosch
 8. Boven
 9. Mulder
 10. Berg
 11. Hul
 12. Koele
 13. Pijkeren
 14. Brink
 15. Schoonhoven
 16. Dijk
 17. Hove
 18. Kroes
 19. Wolff
 20. Fijn

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!