Places logo
Menu

YouTube verwijdert meer dan 150.000 choquerende kindervideo's

YouTube verwijdert meer dan 150.000 choquerende kindervideo's

Een verontrustende trend op YouTube: ongepaste kindervideo's. De video's lijken bestemd te zijn voor kinderen, maar bevatten content die totaal niet geschikt is voor hen. YouTube heeft vorige week meer dan 150.000 van dit soort video's verwijderd.

Aan nieuwsplatform Vice meldt YouTube dat zij de stappen heeft genomen om de content te bestrijden. YouTube heeft tevens ruim 270 accounts verwijderd en de reacties van meer dan 625.000 video's uitgeschakeld. De video's waar de reacties van zijn uitgeschakeld waren het doelwit van pedofielen.

Daarnaast heeft YouTube bij zo'n 2 miljoen video's en meer dan 50.000 kanalen de advertenties uitgeschakeld zodat er geen geld meer aan verdiend kan worden. "Content die kinderen in gevaar brengt is volgens ons walgelijk en onacceptabel", zo meldt YouTube aan Vice News.

Ongepaste kindervideo's

De laatste tijd wordt er een verontrustend aantal ongepaste kindervideo's geplaatst op YouTube. Er worden video's geüpload met content die zogenaamd is bedoeld voor kinderen, maar die totaal ongepast is voor een jonge doelgroep. Zo worden er bijvoorbeeld video's geplaatst waar tekenfilmfiguren seksuele handelingen verrichten en zwanger raken.

Maar het gaat nog verder dan dat. Door middel van Russische zoektermen kunnen er video's worden gevonden van schaars geklede kinderen en kinderen die worden vastgebonden. De video's krijgen veel aandacht van pedofielen. Zij communiceerden door reacties op de video's te plaatsen.

Advertenties

Grote merken zoals Adidas, Mars en HP hebben allemaal stappen ondernomen om advertenties op YouTube stil te zetten. Deze beslissingen werden genomen nadat er artikelen gepubliceerd werden waaruit bleek dat hun advertenties werden getoond bij de aanstootgevende kindervideo's.

Hoe belandt het op YouTube?

Op YouTube zijn normaal gesproken niet van dit soort video's te vinden. Althans, dat is in strijd met zowel de richtlijnen van YouTube als het wereldwijde web. De reden dat deze video's toch op YouTube belanden is een probleem waar Amazon en Facebook bijvoorbeeld ook last van hebben, zo meldt Vice. De miljarden gebruikers op de sites kunnen hun eigen content publiceren zonder dat er altijd even goed gefilterd kan worden op ongepast beeldmateriaal.

Vice News schrijft dat, ondanks het feit dat de sites hebben aangegeven dat zij de zaak serieus nemen, ze nog niet volledig hebben voorzien in hun beloftes met betrekking tot het filteren van ongepaste content.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!