Places logo
Menu

YouTube neemt nieuwe mensen aan om ongepaste video's aan te pakken

YouTube neemt nieuwe mensen aan om ongepaste video's aan te pakken

Om ongepaste video's consequenter aan te kunnen pakken, neemt YouTube in 2018 10.000 nieuwe medewerkers aan. Door middel van machine-learning helpen slimme algoritmes de menselijke medewerkers de video's op te sporen en te verwijderen. Dit meldt Susan Wojcicki, CEO van YouTube.

Wojcicki laat weten dat zij, naast de inspirerende content van de miljarden gebruikers op YouTube, ook steeds vaker negatievere content ziet. Eerder dit jaar zijn er al een hoop video's verwijderd met ongepaste content, maar YouTube is van plan om nog harder op te treden tegen de video's die het platform en haar gebruikers negatief beïnvloeden.

Machine-learning

De CEO van YouTube meldt menselijke beoordelaars essentieel zijn bij zowel het verwijderen van content als het trainen van machine-learning systemen. Dit houdt in dat YouTube haar kunstmatige intelligentie traint zodat malafide video's in de toekomst ook opgespoord kunnen worden door machines.

Sinds juni van dit jaar, zijn bijna 2 miljoen video's handmatig beoordeeld op gebied van ongepaste inhoud om tevens de machine-learning technologie te trainen. De reden dat mensen echter essentieel blijven is volgens Wojcicki omdat menselijk oordeel nodig is voor het maken van contextuele beslissingen wat betreft de content.

Cijfers

De machine-learning systemen van YouTube zijn succesvol, dat blijkt wel uit de cijfers.

Sinds juni dit jaar, zijn er meer dan 150.000 video's verwijderd vanwege gewelddadig extremisme, zoals Wojcicki het omschrijft. Door middel van machine-learning kunnen menselijke beoordelaars vijf keer zoveel video's verwijderen dan eerst.

Momenteel is 98 procent van alle video's die verwijderd worden vanwege ongepaste content aangeleverd door de machine-learning algoritmes. Bijna 70 procent van alle gewelddadig extremistische video's kan dankzij machine-learning binnen acht uur na uploadtijd worden verwijderd van YouTube en bijna de helft kan binnen twee uur verwijderd worden. Volgens de YouTube-CEO gaat dit ook nog eens steeds sneller.

Als alle content die met behulp van machine-learning alleen door mensen had moeten worden verwijderd, dan waren er 180.000 medewerkers nodig die ieder 40 uur in de week hadden moeten werken.

Reacties

Ook de reacties die onder video's worden geplaatst zullen harder worden aangepakt. YouTube lanceert nieuwe tools die reacties in de gaten houden en in sommige gevallen zelfs helemaal verwijdert.

In de afgelopen weken heeft YouTube-beoordelaars met behulp van machine-learning honderden accounts en honderdduizenden reacties verwijderd. Het videoplatform laat weten dat zij nauw samenwerken met verschillende belangenorganisaties die met name gericht zijn op kinderveiligheid. Samen met hen geeft YouTube ongepast gedrag zoals pedofilie aan bij de juiste overheidsinstanties.

Adverteren

Ook zet YouTube stappen om adverteerders te beschermen tegen ongepaste content. Er zullen strengere criteria worden gehanteerd die bepalen of een kanaal en video wel geschikt zijn om op de adverteren.

Daarnaast zal er meer handmatig toezicht worden gehouden en zal het team van advertentie-beoordelaars uitgebreid worden om er voor te zorgen dat de advertenties worden vertoond bij de juiste video's. Dit zal er tevens voor zorgen dat de content-makers een stabieler inkomen ontvangen voor hun video's.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!