Places logo
Menu

Worden de marathonlopers telefonisch te woord gestaan door sportwinkels?

Worden de marathonlopers telefonisch te woord gestaan door sportwinkels?

Dit weekend vindt zoals elk jaar weer de Marathon van Rotterdam plaats. De marathon finisht op de beroemde Coolsingel en trekt ruim 950.000 toeschouwers. Lopers kunnen hier de hele of kwart marathon lopen, maar ook voor de minder ervaren loper is er een parcours. De AD City Run is 4,2 km en voor kinderen en bedrijven zijn er nog meer verschillende afstanden. Een hoop lopers, die allemaal hun sportartikelen nodig hebben om goed te kunnen finishen. Telefoonboek.nl zocht uit of de sportartikelenbranche hier telefonisch klaar voor is.

Onderzoek naar telefonische bereikbaarheid

Telefoonboek.nl heeft een database waarin 2.338 bedrijven in de categorie "sportartikelen" staan geregistreerd. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om bedrijven te beoordelen of ze wel of niet bereikbaar waren. Voor 786 van de geregistreerde bedrijven is dit gedaan, waarvan 89 bedrijven (11,3%) vaker dan 2 keer niet opnam. Wat betekent dat 88,7% van de bedrijven weinig tot geen klachten krijgt, een goede score.

Sportartikelen blijkt een breed begrip

Er zijn veel verschillende soorten sporten en binnen deze branche bevinden zich veel speciaalzaken. Zo zijn er winkels speciaal voor biljartartikelen, zeilmakerij, sportprijzen, basketbal, kampeersport, duiksport, ruitersport en wapensport. Wanneer er nog last minute loopmarathon spullen aangeschaft moeten worden zijn er uiteraard ook veel sportzaken speciaal gericht op de fanatieke hardloper.

Best- en slechtst bereikbaar

Groningen lijkt op telefonische bereikbaarheid in deze branche het slechtste te scoren met 15,7 procent van 70 bedrijven die slecht bereikbaar zijn. Dit is natuurlijk relatief, de meeste van de slecht bereikbare winkels zitten in het centrum van Groningen. Een gemiste kans volgens Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Deze winkels zouden gebruik kunnen maken van een telefoonservice, zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken dat zij klanten missen en zich toch volledig kunnen richten op klanten in de winkel." Overijssel en Flevoland doen het goed met maar 1,8 procent van de sportartikelen winkels die niet goed bereikbaar is. Dit vertaalt zich in Flevoland naar maar één winkel.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Groningen 15,7%
 2. Limburg 11%
 3. Utrecht 7%
 4. Zeeland 6,8%
 5. Drenthe 5,6%
 6. Gelderland 5,1%
 7. Zuid-Holland 5,1%
 8. Noord-Brabant 4,2%
 9. Friesland 3,5%
 10. Noord-Holland 2,9%
 11. Flevoland 1,8%
 12. Overijssel 1,8%

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!