Places logo
Menu

Winst halen uit het duurzaam ondernemen: hoe doet u dat?

Winst halen uit het duurzaam ondernemen: hoe doet u dat?

Als ondernemer bent u in staat om bij te dragen aan een duurzamere en eerlijkere wereld. Places.nl geeft u een aantal tips om dit te verwerkelijken: zo wordt u een MVO'er.

MVO

MVO is de afkorting voor Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen. Het staat ook wel bekend als 'duurzaam ondernemen' en draait dus om het oog hebben voor natuur en milieu. Dat betekent echter niet dat u direct een windmolen in de voortuin hoeft te bouwen; het kan ook op een kleinere schaal worden gedaan.

Uiteraard is er allerei milieuregelgeving waaraan u zich sowieso dient te houden. MVO betekent juist dat ene beetje méér doen. MVO bestaat naast milieubewustzijn ook uit oog voor mens en maatschappij. De focus in dit artikel ligt echter op het milieu.

Wat kunt u doen?

1. Start met het in kaart brengen van het energiegebruik van uw bedrijf. Op die manier ziet u waar u grote stappen zou kunnen maken.

2. Kies bij renovaties of verbouwingen voor dubbele beglazing, een groen dak of kozijnen van bamboe.

3. Gebruik de energiebesparende opties op apparaten die over dergelijke functies beschikken. U kunt denken aan koffiezetapparaten, computers en cateringvoorzieningen.

4. Hergebruik uw ICT-hardware of schaf reeds gebruikte hardware aan.

5. Stel uw printer in op standaard tweezijdig printen.

Zoals u hieruit kunt zien zijn het de kleine beetjes die al kunnen helpen bij het duurzamer maken van uw bedrijf. Daarnaast kunt u ook denken aan de grotere projecten, zoals het installeren van zonnepanelen of het overgaan op 'groene stroom'.

Waarom?

Duurzaam ondernemen levert niet alleen iets op voor het milieu, zoals een lager energiegebruik, minder uitstoot van vervuilende stoffen of minder afval. Het kan ook iets betekenen voor u op het gebied van economische prestaties.

  • Het kan bijvoorbeeld een kostenbesparing opleveren, omdat u bespaart op energieverbruik.
  • Milieubewust is het nieuwe hip en geeft een maatschappelijk betrokken uitstraling. U boort daarmee een nieuwe groep potentiële klanten aan.
  • Het geeft u de kans om uw reputatie te verfrissen en u op een "jonge" manier van uw concurrenten te onderscheiden.

Op deze manier kunt u en het milieu steunen en creëert u nieuwe mogelijkheden voor uw bedrijf!

Wilt u de veranderingen in uw bedrijf promoten en aan de man brengen? Er zijn ook andere manieren om ervoor te zorgen dat uw bedrijf optimaal vindbaar en bereikbaar is voor zowel uw potentiële als bestaande klanten. Door uw bedrijf gratis aan te melden op Places.nl, bent u online vindbaar voor de 6,6 miljoen bezoekers van Telefoonboek. Neem gerust contact op met 024-3555299, wij helpen u graag!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!