Places logo
Menu

Winkelvoss-tweeling nu officieel bitcoin-miljardairs

Winkelvoss-tweeling nu officieel bitcoin-miljardairs

Cameron en Tyler Winkelvoss investeerden in 2013 11 miljoen dollar in de bitcoin nadat zij 65 miljard dollar kregen uitbetaald in een rechtszaak tegen Facebook CEO Mark Zuckerberg. Volgens de tweeling had Zuckerberg het idee van Facebook van hen gestolen. Momenteel is hun bitcoin-investering iets meer dan een miljard waard.

Rijke broers

In de rechtszaak tegen Mark Zuckerberg kregen de broers maar liefst 65 miljoen dollar uitbetaald. Zij zagen de toekomst van de crypotmunt bitcoin rooskleuring in, want zij deden een van de grootste investeringen tot nu toe in de munt.

De tweelingbroers zijn zakenmannen die zich opstellen als bitcoin-experts. Ze geven voorlichtingen en houden regelmatig lezingen over de toekomst van de digitale munteenheid.

Welke Winkelvoss-broer de belegging heeft gemaakt, dat is niet bekend. Maar met de investering is in ieder geval één van hen de eerste bitcoin miljardair wiens identiteit bekend is. Want officieel zijn zij niet de eerste.

Satoshi Nakamoto

Ondanks dat vele bronnen vermelden dat de Winkelvoss-tweeling de eerste bitcoin miljardairs zijn, is dit niet helemaal waar. De eerste bitcoin-miljardair was de oprichter die opereert onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto.

De mysterieuze persoon die de bitcoin in leven heeft geroepen en de eerste blockchain database heeft opgesteld, heeft naar verwachting 1 miljoen bitcoins. Aangezien 1 bitcoin momenteel iets meer dan 11,5 duizend dollar waard is, is hij de eerste en rijkste bitcoin-miljardair. Niet de Winkelvoss-tweeling.

De identiteit van Satoshi Nakamoto blijft tot vandaag de dag onbekend. Verschillende personen hebben de maker proberen te vinden. Omdat hij of zij echter via anonieme internetkanalen communiceert, zijn alle zoekacties tot nu toe tevergeefs.

Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!