Places logo
Menu

Vanuit een werkloosheidssituatie ondernemen? Het kan!

Vanuit een werkloosheidssituatie ondernemen? Het kan!

Het UWV. een organisatie waar u in beginsel niks mee te maken wilt hebben. Toch is het UWV er voor u om u optimaal van dienst te kunnen zijn op het moment dat u zonder werk zit, ziek geworden bent of arbeidsongeschikt bent verklaard.

Niet alleen is het UWV ervoor om werknemers na ontslag weer aan het werk te krijgen, het UWV is er ook om vanuit bijzondere omstandigheden mensen een eigen bedrijf te laten starten. Bent u werkloos met een WW uitkering en wilt u toch een eigen bedrijf starten? Het UWV biedt drie manieren om u op weg te helpen. Places.nl zet ze voor u uiteen:

1. WW met startperiode

Als u in de WW zit en uw eigen bedrijf wil starten als zelfstandige, dan kunt u gebruik maken van de startperiode. Dit gaat voor een gedeelte ten kosten van uw WW uitkering. U bent echter vrij om u volledig te storten op uw bedrijf. Ook de sollicitatieplicht is dan niet meer van toepassing.

2. WW zonder startperiode

Zonder startperiode is het van belang dat het moment van de WW uitkering wordt aangegeven. Is de uitkering gestart op of na 1 juli 2015, dan berekent het UWV voor u een fictief inkomen. Het fictieve inkomen is gebaseerd op het dagloon dat u verdiende toen u nog in loondienst was. Het dagloon wordt omgezet naar een bedrag per uur en vervolgens vermenigvuldigd met de uren die u zelfstandig gaat besteden aan uw eigen bedrijf. Dit inkomen is op maandelijkse basis. Dit maandelijkse inkomen wordt van uw WW uitkering afgetrokken.

3. Zonder WW behoud

Op het moment dat u volledig zelfstandig uw bedrijf wilt gaan voeren en geen gebruik wilt maken van de startperiode of de urenkorting, dan dient u uw WW-uitkering volledig stop te zetten. Dit dient u aan te geven met het wijzigingsformulier WW.

Het UWV biedt tal van mogelijkheden om uw eigen bedrijf, vanuit een werkloosheidssituatie, een kickstart te geven. Om uw kickstart compleet te maken en potentieel 6,6 miljoen klanten te bereiken doet u er goed aan om te adverteren op Places.nl. Neem gerust contact met ons op via 024 - 3555 299 om de mogelijkheden te ontdekken.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!