Places logo
Menu

Werk aan de winkel: veel websites van sportscholen voldoen niet aan belangrijke eisen

Werk aan de winkel: veel websites van sportscholen voldoen niet aan belangrijke eisen

Het afsluiten van een nieuw sportabonnement, het inschrijven voor een groepsles of het raadplegen van fitness tips. Sporters bezoeken om verschillende redenen de website van hun sportschool. Helaas zijn deze websites lang niet altijd beveiligd en kunnen persoonlijke gegevens van sporters makkelijk onderschept worden door hackers. Telefoonboek.nl zocht uit hoe de websites van sportscholen er precies voor staan.

Beveiliging websites

Op Telefoonboek.nl staan 2.024 werkende webistes van sportscholen geregistreerd. Hiervan zijn 1.966 websites beoordeeld op veiligheid. Een veilige website kan je herkennen aan de URL, deze begint met 'https://'. Websites met https zijn voorzien van een SSL-beveiliging in tegenstelling tot websites die beginnen met http. De beveiliging voorkomt dat gegevens door hackers te onderscheppen zijn, omdat data versleuteld worden verstuurd. Slechts 570 websites (29%) van sportscholen beschikken over deze beveiliging. Dit betekent dat meer dan de helft van de websites (71%) niet beveiligd is.

Verouderde SSL-certificaten

Uit een steekproef van Open State Foundation (OSF) blijkt dat ruim 3.100 Nederlandse websites beschikken over verouderde SSL-certificaten. Sinds 16 oktober zijn deze websites niet meer standaard toegankelijk via de webbrowser Google Chrome. Wanneer bezoekers een website met een verouderd SSL-certificaat willen bekijken krijgen zij een automatische foutmelding van de browser. Na het wegklikken van de waarschuwing is de website wel toegankelijk. De foutmelding geeft echter geen goed signaal af en kan ervoor zorgen dat bezoekers de website niet openen. Naast dat het belangrijk is om een beveiligde website te hebben, is het dus ook belangrijk om over een up-to-date SSL-certificaat te beschikken. Een SSL-certificaat kun je gemakkelijk online aanvragen en vervolgens installeren op je website.

Responsive website

Naast dat een website moet voldoen aan allerlei beveiligingsmaatregelen, is het ook belangrijk dat een website goed zichtbaar is. Zo bezoeken steeds meer mensen websites via hun smartphone of tablet. Wanneer een website niet responsive is, is deze niet schaalbaar op andere formaten en daardoor niet goed zichtbaar voor bezoekers die de websites op een ander apparaat dan een computer bezoeken. Telefoonboek.nl heeft 1.564 websites van sportscholen beoordeeld op responsiveness. Hieruit blijkt dat slechts 24% van de websites responsive is. Helaas voldoet dus meer dan de helft van de websites (76%) van sportscholen niet aan de verwachtingen omtrent responsiveness.

Klanten behouden met goede website

Op basis van bovenstaande informatie kan geconcludeerd worden dat veel sportscholen meer aandacht zouden moeten besteden aan hun websites. Jeroen Rutten, Manager van Places Websites benadrukt het belang van een goede website "Wanneer een website niet beveiligd- of goed zichtbaar is voor bezoekers, kan dit ten koste gaan van je klanten. Klanten bezoeken namelijk liever een website die wel voldoet aan alle verwachtingen. Bovendien komen websites die beveiligd en responsive zijn hoger in de Google zoekmachine."

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!