Wereldwijde connectiviteit een stap verder: Facebook vraagt patent aan voor parachute droneFacebook ontwikkelt nieuwe drone

Facebook heeft een patent aangevraagd voor een nieuw soort drone. De meeste mensen die Facebook kennen als social media platform, zal dit vreemd in de oren klinken. Echter, het doel past bij de strategie van Facebook: door middel van drones kan Facebook mensen met internet verbinden op moeilijk toegankelijke gebieden. Zo probeert het bedrijf te streven naar wereldwijde connectiviteit.

Parachute drone

Facebook heeft patent aangevraagd voor een drone die parachutes gebruikt om in de lucht te blijven. Dit wordt een dual-kite aerial vehicle genoemd. Er zijn hierbij twee parachutes die de drone in balans houden. Deze parachutes kunnen op verschillende hoogtes hangen en zijn los bestuurbaar. Ook kunnen ze los van elkaar worden aangestuurd. Facebook claimt dat ze het design kunnen verbeteren door kosten, gewicht en grootte te verbeteren. Dit design is anders dan andere prototypes die Facebook eerder ontwikkelde. Het doel is wel hetzelfde: internetverbinding leveren op moeilijk bereikbare plekken.

Project Aquila

Al eerder vroeg Facebook een patent aan voor een drone. Het Aquila-project, wat Facebook recentelijk heeft gestaakt, had als doel een drone te maken die zonne-energie opwekt. Qua design leek dit meer op een zweefvliegtuig. Daarnaast heeft Facebook eerder samengewerkt met Airbus om ook op grote hoogte een internetverbinding te kunnen aanbieden.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek