Places logo
Menu

Wereldwijde connectiviteit een stap verder: Facebook vraagt patent aan voor parachute drone

Wereldwijde connectiviteit een stap verder: Facebook vraagt patent aan voor parachute drone

Facebook heeft een patent aangevraagd voor een nieuw soort drone. De meeste mensen die Facebook kennen als social media platform, zal dit vreemd in de oren klinken. Echter, het doel past bij de strategie van Facebook: door middel van drones kan Facebook mensen met internet verbinden op moeilijk toegankelijke gebieden. Zo probeert het bedrijf te streven naar wereldwijde connectiviteit.

Parachute drone

Facebook heeft patent aangevraagd voor een drone die parachutes gebruikt om in de lucht te blijven. Dit wordt een dual-kite aerial vehicle genoemd. Er zijn hierbij twee parachutes die de drone in balans houden. Deze parachutes kunnen op verschillende hoogtes hangen en zijn los bestuurbaar. Ook kunnen ze los van elkaar worden aangestuurd. Facebook claimt dat ze het design kunnen verbeteren door kosten, gewicht en grootte te verbeteren. Dit design is anders dan andere prototypes die Facebook eerder ontwikkelde. Het doel is wel hetzelfde: internetverbinding leveren op moeilijk bereikbare plekken.

Project Aquila

Al eerder vroeg Facebook een patent aan voor een drone. Het Aquila-project, wat Facebook recentelijk heeft gestaakt, had als doel een drone te maken die zonne-energie opwekt. Qua design leek dit meer op een zweefvliegtuig. Daarnaast heeft Facebook eerder samengewerkt met Airbus om ook op grote hoogte een internetverbinding te kunnen aanbieden.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!