Places logo
Menu

Huisartsen telefonisch goed te raadplegen, maar websites ontbreken

Huisartsen telefonisch goed te raadplegen, maar websites ontbreken

Stoppen met roken is in de eerste maand van het jaar een hot issue. Goede voornemens zorgen ervoor dat mensen massaal hun pakje sigaretten weggooien: uit cijfers van het CBS blijkt dat één op de drie rokers wel eens een stoppoging heeft ondernomen, die uiteindelijk niet gelukt is. Maar geef de moed niet op, want Wereld Niet Roken Dag staat voor de deur! Op 31 mei worden rokers uitgenodigd om ten minste voor één dag te stoppen met roken, in de hoop dat dit uiteindelijk permanent wordt volgehouden.

Huisarts

Wanneer het stoppen-voor een dagje goed bevalt, en men echt werk wil maken van het stoppen met roken, kan het goed zijn om een huisarts te raadplegen. Deze kan een adviserende rol in het proces spelen en eventueel een afbouw-schema opstellen. Maar hoe goed kunnen deze rokers dan terecht bij deze huisartsen? Telefoonboek.nl testte de telefonische bereikbaarheid en de aanwezigheid van een website.

Bereikbaarheid

Maar liefst 10.411 huisartsenpraktijken staan zijn al bij Telefoonboek.nl geregistreerd. Op de website kunnen bezoekers een beoordeling geven aan het gezochte telefoonnummer. Hierbij is gekeken naar hoeveel gevallen meer dan drie keer geen gehoor gaven; hierbij was er ook geen mogelijkheid om een bericht achter te laten. Dit aantal komt uit op 149 huisartsenpraktijken. Slechts 1,4% van de telefoonnummers was dus meer dan drie keer niet bereikbaar. 98,6% van de huisartsen ondervindt weinig tot geen klachten.

Websites

Ook werd er gekeken hoeveel van de 10.411 praktijken er een website bezitten. Hierop zouden stoppers informatie kunnen opzoeken over het stopproces. Bij 2566 bedrijven werd er een website gevonden, hetgeen neerkomt op slechts 24,6%. Dat wil zeggen dat 75,4% van de huisartsen, zo'n 7845 gevallen, geen werkende website heeft. Dit valt wellicht te verklaren door pagina's als docvadis.nl en prakrijkinfo.nl. Hier staan dan de contactgegevens en openingstijden van een huisartsenpraktijk, maar dit komt de online vindbaarheid niet ten goede.

Responsive

De 2566 praktijken die wél een website hebben, zijn vervolgens getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 48,8% van de 2566 huisartsenpraktijken werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat meer dan de helft, zo'n 51,2% van de huisartsenwebsites aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken wordt op mobiel of tablet.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!